Monday, August 8, 2011

Lone Ranger Shopping…

Last Friday, I took a day leave.. Purposely sebab nak shopping baju Melayu dan baju kurung raya.. :) Awal, kan? Memang aku suka awal, sebab awal2 ni, baju banyak pilihan.. saiz pun masih ada lagi.. yang penting colour yang aku nak tu, ada.. I went to Jalan Masjid India by LRT early in the morning.. Syok tau jalan sorang-sorang, laju je aku jalan.. Tengok2, tak berkenan, terus pergi kedai lain..

Last year raya, tema biru.. This year, the theme will be peach! Alahai sweetnya hero kecik pakai baju peach..:) Nanti kite try pink pulak, sure papa dia bantah! hahaha.. Actually, my hubby refused to buy new baju melayu this year.. So, I think the best option is amik satu baju melayu yang my hubby ada, and jadikan tema.. Selesai masalah.. :)

Kat Wisma Yakin, pusing2 dua tiga kali baru jumpa baju Melayu Haikal yang sedondon dengan baju papa dia.. Baju aku, pusing dari Masjid Jamek, sampai ke Sogo, tak jumpa2.. huhu. Yang jumpa ialah baju kurung cotton murah berbunga yang match colournya.. Ala-ala gadis melayu gitu.. hihi.. Aku beli jugaklah, buat backup.. Lagipun aku tak banyak baju kurung.. Balik2 pakai yang itu juga.. Cari baju kurung modern yang simple2, tak jumpa lagi.. Maybe I should bring my hubby’s baju melayu everywhere I go.. Kot jumpa yang match colour, terus beli aje..

Bila dah masuk Sogo, aku round every floor except men’s department.. Tengok set cawan, pinggan mangkuk, mahal! huhu Terus terbantut rasa nak beli set baru.. So, naik Kid’s Department.. Rambang mata tengok baju budak2 ni.. At first nak belikan baju untuk basahan je… Sekali pusing-pusing, ternampak baju ni.. Aku suka sangat, sebab match dengan Trudy & Teddy pants yang beli hari tu..

IMG_2788 Very the matching, kan? hehe.. Beli saiz 18-24months.. Takde yang besar lagi.. Kira okaylah, Haikal pakai muat-muat..

Time fitting kat rumah, puas aku suruh pandang camera.. Buat donno je.. Sibuk nak main.. huhu..

IMG_2785IMG_2787 Tak heran camera depan dia..

Bila ada anak ni, bila time keluar shopping, at least mesti ada satu barang yang aku beli untuk Haikal.. Tak dapat nak tahan diri dari membeli.. hehe.. For Haikal, raya preparation is almost done.. Tinggal sandals, songkok (kalau yang lama tak muat) dan sampin aje kot.. Baju-baju dan seluar, papa dah beli hari tu.. Nanti aku fikir lagi kot ada yang tertinggal.. haha..

7 comments:

ain_nia said...

syahmi pny baru beli sesikit..baju melayu x beli lg.egt nak tempah, tp x smpt da..1st time nak raya..last year pantang lg..

sayahappyslalu said...

ain_nia,
budak kecik tak payah tempah, beli dah siap, senang.. murah pun murah, kain kualiti jugak.. tapi kena pandai pilih..

~HaiRiZaN~ said...

akak, thn ni sama la tema baju raye kite.. warna peach.. sehati sejiwa plak.. hehehe

[s.u.r.i.a] said...

haha. saya pun sama gak kak, pergi jalan-jalan cari baju bawak 2helai baju melayu. jumpa baju yang mana satu dulu berkenan akan dijadikan tema. malang jugak, belum jumpa. mmm.

sayahappyslalu said...

izan,
kebetulan.. hehe..

suria,
ada masa lagi cari.. awak berdua je dengan husband.. kalau akak, ada askar seorang, dah payah nak ligat berjalan macam dulu.. hihi

Fatimah said...

cutenye haikal baju tue..umarnye warna biru belang kuning..

sayahappyslalu said...

Fatimah,
rambang mata kan, tengok baju budak2? hehe