Monday, August 15, 2011

Tupperware Can Opener…

Since Campaign bulan April lagi aku dah order Can Opener ni, tapi takde stock kat outlet.. Tunggu punya tunggu, last month baru dapat beli..

Harga selepas diskaun ialah RM50++.. Sometimes, I might be out of my mind, kan? Beli pembuka tin sampai RM50, macam takde benda lain nak dibeli.. haha.. Satu, aku suka Tupperware brands.. Kedua, I think it for long term usage.. Harap dengan penjagaan baik, boleh pakai sampai 10 tahun.. Manalah tahu, kan?.. Kalau bahagi setiap tahun, baru RM5 setahun.. :)

Lagipun, I love kitchen untensil.. So, this one is another one of my collection jugaklah.. Tetiba dreaming nak beli new mixer set.. Yang macam Chef Wan pakai tu.. haha.. Sudahlah, berangan aje.. Smile with tongue out

IMG_2862 My new can opener..

The good thing I found out about this can opener is, bila bukak tin tu, terbuka cantik je dia punya tutup.. Takde sharp edges seperti guna ordinary can opener.. So, I have no regret at all.. :)

IMG_2864 Rasmikan kali pertama dengan bukak tin F&N susu pekat manis ni.. My hubby kagum sebab tin terbuka cantik.. hehe.. Penutup tu pun boleh pakai balik untuk tutup tin, kalau nak..

Note: Ikea ada jugak jual can opener, tapi aku tengok sama aje macam yang jual di luar.. Nampak tak tahan lama..

4 comments:

[s.u.r.i.a] said...

macam best je kak. memang nak cari satu. banyak nau wishlist untuk tupperware ni tapi harga mahal la pulak. huuu.

sayahappyslalu said...

suria,
akak pun ada set bulan ni beli apa, next month nak beli apa.. Takde nyer nak beli on one go, bajet lari.. haha

ijan said...

mana nk carik lg ek tupperware can opener nih? dlm katalog cm xde jer jual lg...blh sy tau ktne lg nk beli?

sayahappyslalu said...

ijan,
yup, dalam catalog yang baru ni, takde promo ni.. nanti saya tanyakan kat outlet if this is still available.. tapi kalau ada pun, harga dia takde banyak less lah..