Monday, August 22, 2011

Buffet Ramadhan At PICC, Putrajaya...

Last Friday, keluar berbuka dengan coursemates masa study dulu.. Kitorang ni memang jarang jumpa.. Kalau ajak jumpa pun, muka-muka yang sama aje.. huhu.. Yang lain, memang totally senyap.. Tapi takpelah, tak kisah pong…

This will be the first and last buffet for me this year.. Yelah, tak baloi jugak bayar mahal2 tapi makan sikit aje.. Sekadar nak cuba setahun sekali tu, okaylah.. Buffet kat PICC ni, harga ialah RM55 nett for adults.. Caterer is Eden Café.. Jadi, makanan dia not bad at all.. Semua yang aku amik dan makan, memang “terasa”..

IMG_2904 Wari and Han Chin.. Han Chin is Chinese, yer? Bukan mualaf yang berpuasa.. haha.. Terpaksa tahan diri makan sama2 dengan kitorang..

IMG_2905 Han Chin with his friend, Nani..

IMG_2915 Dyan and me.. Masing-masing “bulat” je.. haha..

IMG_2906 With my little hero, Haikal!

IMG_2907 Haikal pun berbuka puasa jugak..

There were a lot of food choices.. Ada grilled lamb, grilled chicken, nasi arab, satay, dim sum, popia basah, nasi and segala lauk pauk termasuk sambal udang.. Ada jugak kuew teow goreng, laksa, mee rebus, bread pudding etc.. Aku rasa okaylah dengan rate dia tu.. Bubur-bubur pun ada banyak pilihan.. Tak terlarat makan semua..

IMG_2909 Grilled lamb..

IMG_2910 Satay..

IMG_2911 Western food area..

IMG_2912 Buah-buahan tempatan pun ada jugak..

IMG_2913 Halal Dim Sum..

IMG_2916 Aku suka sangat.. Sedap, yum yum..

Semangat makan banyak-banyak sampai perut jadi ketat, lepas tu apalagi, kejar anak aku yang asyik nak main kat pintu.. huhu.. Maka, terbakar balik lemak-lemak yang berlebihan tu.. :P Penat mengejar anak!

IMG_2914 Main kat tangga comel..

Tak banyak gambar makanan, sebab sibuk sangat makan sambil berborak dan bergelak ketawa.. hehe.. Overall, I’m satisfied with the food! Walaupun orang ramai, kitorang rasa comfortable sebab duduk kat area open air, so tak rasa sangat packed.. Just bila dah nak balik tu jelah, rasa panas sikit.. Angin malam takde.. hehe..

2 comments:

[s.u.r.i.a] said...

akak ok lagi la dapat duduk luar, saya tahun lepas kena duduk dalam. dia punya dalam sebelum pintu masuk lagi. tension, kemain jauh nak ambik makanan. tak dapat makan daging kambing. huuu.

sayahappyslalu said...

suria,
haah, lucky dapat duduk luar.. amik makanan dekat.. plus tak berapa sesak sangat dengan meja-meja..