Monday, August 1, 2011

Cincin Untuk Pengantin Lelaki…

Ada siapa2 yang nak kahwin waktu terdekat ni? hehe.. Memang bukan dalam bulan puasa lah kan? Jarang-jarang dibuat orang.. hehe..

Just nak share tentang mana nak cari cincin untuk pengantin lelaki.. Yang harga berpatutan dan cantik designnya.. Berpatutan in this context is around RM100++ sahaja.. Kalau bakal suami jenis yang tak kisah, tak berapa suka pakai cincin, I think this is the best choice.. Kalau banyak duit, nak beli platinum ke, aluminium ke, itu ikut sukalah, hak masing-masing.. hihi..

Yang aku nak citer ni, stainless steel ring dari Bausch K. Outlet dia ada kat Midvalley and ada lagi kat Ikano Power Centre kalau tak silap.. Sebelum ni aku pun tak tahu fasal outlet ni.. Masa cari-cari cincin kahwin dulu, baru terjumpa sebab semua kedai kitorang masuk.. Tapi lupa pulak nak share here.. :) Ni baru teringat, sebab semalam temankan kawan belikan cincin untuk tunang dia.. Dah tahu saiz, terus beli.. My hubby pun jenis tak suka yang fancy apatah lagi cincin yang ada batu, so he chose the stainless steel ring from Bausch K.

IMG_2760

IMG_2757 My friend tengah pilih cincin.. Aku kerja snap gambar aje, maklumler blogger.. haha..

IMG_2758  Bracelet pun ada..

IMG_2759 Yang display kat depan kedai ni, cantik.. Mahal kot, ada siap diamond2 kat pendant tu..

IMG_2753 Selections of ring.. Kalau nak beli pair untuk laki dan perempuan pun ada..

IMG_2754 More choices..

Maybe some of you yang tengah cari-cari cincin untuk bakal husband, trylah survey kat sini, mana tahu jumpa yang berkenan… Sometimes tak percaya harga dia sangatlah berpatutan.. Jangan risaulah takde kot orang yang kepochi tanya berapa harga cincin laki hang.. haha.. Janji suka, abis cerita.. :P

5 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

xleh nk pilihla ea..xder bakal suami..hekhek..

Queen said...

jangan tak tau.. one of my friend beli cincin dekat uptown je.harga rm20 je buat cincin kawen...

tp semua ingat cincin tu harga seratus dua gak..

(idea kitorang la tu..hehhe.. yela..yang kopaknya korang..nak glemer smapi kemana ye dak?.. )

sayahappyslalu said...

nuyui,
akan datang kot.. :)

Queen,
haha, itu lagi sempoi! kalau design okay, pakai tak gatal, okay aje, kan?

::Aja:: said...

hi..kt outlet ni ada palladium ring x? cam nak survey jek.hehe

sayahappyslalu said...

Aja,
tak surelah Paladium ring ada ke tak.. kat situ rasanya semua stainless steel..