Monday, August 1, 2011

A Day Before Ramadhan: Little White Café & Tutti Frutti, Bangi..

Masuk bulan puasa, dah tak boleh makan siang.. Jadi petang semalam, saja ajak my hubby keluar pergi makan.. Having snack for tea time.. My hubby pun rajin melayan, so we agreed to go to Bangi.. Mari kite lihat destinasi yang dituju..

1. Little White Café

Ini pertama kali aku datang Little White Café ni.. Baca blog reviews and I was impressed with the interior design.. Tu yang macam best je kalau dapat pergi and witness it myself.. :)

IMG_2729 Arriving at the destination.. Very the English! hehe..

Masuk-masuk we were greeted with warm welcome.. Terus aku pergi kat tempat cake.. In my mind, I already set nak makan chocolate cakes.. Unfortunately, takde.. Diorang cakap pastry chef dia cuti.. huhu.. So, pilih red velvet cake and macaroons aje..

IMG_2730 Haikal was doing his own stuff.. Main straw vitagen dia..

IMG_2731 The menu booklet..

IMG_2733 Red velvet cake.. Sedap! Because of the cream cheese, of course..

IMG_2736 Strawberry and Orange Macaroons.. Manis macam chewing gum.. huhu..

IMG_2744 Veggie Lasagna.. Okay, not so bad.. cuma banyak sayur, nama pun vege kan?

IMG_2743 Hot chocolate with Marshmallow.. Terasa nak beli marshmallow letak dalam hot milo pulak.. hehe..

Overall, rasa tenang duduk dalam café ni.. Since orang pun tak ramai petang semalam, takdelah rasa sempit ke apa.. My Haikal pun jalan2 tanpa ganggu orang lain.. Terasa macam kat rumah.. :)

IMG_2740 Haikal turun dari long chair yang kitorang duduk and climbed up this sofa.. Pandai, find his own peace of mind.. hihi.. Padahal, senyap2 buat “project” Smile with tongue out

Look at the interior.. Rasa macam kat obersea, you! haha..

IMG_2735

IMG_2737

IMG_2739

IMG_2741

IMG_2742

IMG_2745 Next time datang lagi, nak dapatkan chocolate cake sampai dapat.. Sebab orang cakap super sedap.. Kesian anak aku nampak pusat.. heehe.. Nice tak my new handbag.. Dapat free beli perfume.. :P Kalau nak beli sendiri, memang taklah.. very fancy and colourful, keluar dengan anak, sangat sesuai.. Besar gedabak.. hehe..

2. Tutti Frutti Seri Bangi..

Sajalah sebelum puasa nak makan yogurt aiskrim plus nak bagi Haikal rasa.. Ramai sangat orang petang semalam.. Tempat kecik, terasa sesak nafas seketika.. huhu..

Masa amik aiskrim tu Haikal tak sabar2 nak makan.. Tak menyempat, nak makan kat situ jugak.. Manalah boleh, kan kena timbang dulu sebelum bayar..

IMG_2746

IMG_2747

IMG_2748 Coklat melekat..

Sekali tu bila dah duduk, Haikal tak nak makan.. Tau tak sebab apa? Sebab dia tengok anak orang yang tengah berjalan dalam kedai tu.. Dia pun sibuk nak pergi kat budak2 tu.. Nak beramah mesra.. Ayoooh.. Beria mama bawak dia makan aiskrim, sikit pun dia taknak makan.. Bertuah betul!

IMG_2749 Cubaan melepaskan diri..

IMG_2752 Release tension main suis..

My hubby yang first time merasa Tutti Frutti cakap Baskin Robbin, New Zealand’s ice cream lagi sedap.. Memang lah, yang itu icecream, yang ini yogurt ice cream.. Texture dia lain.. Sesekali makan okaylah, sebab aku rasa agak mahal jugak Tutti Frutti ni.. Kalau rasa mengidam, baru datang.. hehe..

3 comments:

Mohd Hafizd said...

meriah sungguh~ hehe

~ZuE~ said...

Kat mane ni emy.. Sedap nye hotchoc with marshmallow tu.. Teringin la plakk haha

sayahappyslalu said...

mohd hafidz,
haah, semua orang cari makan sebelum mula berpuasa kot.. :P

kak zue,
kat bangi, seksyen 9.. buat sendiri pun boleh.. minum dalam pantang nanti, nikmatnya!