Tuesday, January 4, 2011

Get Well Soon, Baby…

Sehari sebelum New Year, Haikal was having fever.. Sehingga malam kelmarin, badan masih panas.. Terasa lengan aku dengan kehangatan kepala dia.. Siang, tak rasa sangat panas badan.. Maybe baby aku ni jenis demam waktu malam.. Apalagi, bertampal cool fever lah kat kepala… Aku letak towel basah, memang dia tepis tak mahu.. Selsema dan batuk pun menjadi-jadi.. Kesian, tidur tak lena.. Dengan aku-aku sekalilah tak dapat tidur..

So, semalam kitorang bawak ke Pusat Rawatan Islam Az-Zahrah.. Kena pakai oxigen mask tu.. Meronta-ronta dia menangis.. Kuat betul tangan dia nak tarik tube tu dan kaki pulak tendang2 nurse.. huhu… Tak padan kecik…

IMG_0331  Time ni relax lagi, sebab tak tau apa benda alah tu nak buat kat dia.. huhu..

IMG_0332  Kesian. Papa terpaksa kepit Haikal yang asyik menepis mask tu..

Lepas balik dari klinik, terus tertidur dengan sendiri dalam kereta.. Kepenatan melalak, agaknya… Balik rumah pun, lepas makan ubat, tidur lagi.. Haikal susah makan ubat.. Aku letak ubat dalam susu yang dia minum.. Elok aje minum susu habis 3oz.. Agaknya rasa manis, pelik2 kot.. hehe..

Harap Haikal cepat sembuh.. Aku tak sampai hati nak tengok dia susah nak bernafas sebab hidung berhingus dan terbatuk2 selalu.. Cepat baik ye baby, nanti mama belanja makan cheese cake.. :)

7 comments:

karipapsayur said...

part cheese cake tu yang best!

This is .... said...

Haikal suka cheese cake.. Like mama, like son.. hehe

Em's Family said...

emir dulu pun same jugak kuatnye bile first time kene pakai bende alah tu.. tpai lepas pakai macam haikal jugak, kepenatan. terus tido..

get well soon haikal!!

||kiena|| said...

alahai,.. rajin jugak haikal demam eh,.. sian die,.. get well soon dear haikal! xoxo

hamiDahRecKs said...

cian haikal..kena nebulize lagi..tu nk cair kahak ler tu,,,makin gemuks haikal,,sedap peluk tu

shahida said...

ciannyer haikal...tp kenapa mommy bg pakai baju romper ajer..kn ke sejuk tu duk dlm aircond..moga haikal cepat sembuh ya..mak bagi petua kaluflu baby tk hilang gk,parut kunyit n letak kt hidung baby,insyaAllah

This is .... said...

kak mira,
kepenatan meraung tak henti2.. kesian.. sobs sobs..

kiena,
dah lama tak demam.. last skali masa dia 6 bulan.. ni berjangkit dengan anak babysitter aku, skrg kan musim demam..

recks,
badan dia dah kurang chubby sikit.. huhu..

shahida,
baby demam, bagus pakai pendek2 biar panas badan hilang.. doktor pun advise gitu.. nanti aku try petua tu.. thanks ye..