Thursday, January 20, 2011

Gambar Lama…

Bila tengok gambar-gambar lama, mulalah nak compare dengan muka Haikal, sama ada ikut muka mama atau papa dia.. hehe.. Apapun, he copies both of us.. Kepala botak, suka senyum dan gelak, ikut mama.. Hidung terpatuk ikut papa..Smile with tongue out

IMG_0338 Ni aku masa kecik.. Chubby..

IMG_0337  Aku dengan Epit.. Selekeh giler.. haha.. Muka anak Epit, Marissa memang copy bulat2 muka dia.. hehe..

IMG_0340  Kepala botak pakai overall, tak tau sama ada laki ke perempuan.. huhu..

IMG_0342  Gambar aku time ni ada sikit style Haikal, iaitu muka selamber.. hihi..

IMG_0341  Liana dan Nizam.. Haikal ada sikit rupa Nizam.. Cuma versi Haikal ialah takde rambut.. hehe..

Dulu-dulu, susah nak amik gambar.. Sebabnya guna camera yang pakai Kodak filem.. Kalau takde filem, tak bolehlah nak tangkap gambar.. Kodak pun mahal, nak dekat RM10 segulung untuk 36pcs gambar.. So, saja2 nak snap, memang takdelah.. Sayang filem, takut gambar tak cantik.. Bila dah siap posing lawa2, baru snap photo..:P Lepas dah abis guna filem, cuci dan baru boleh tengok hasil gambar.. Then simpan dalam album untuk kenangan..

Sekarang pulak, berbeza.. Camera guna memory card.. Snap lah berapa banyak gambar yang kite nak, lepas tu boleh terus view dari camera.. Then, transfer gambar ke PC.. Lepas tu, mulalah pening2 pilih mana satu gambar nak cuci sebab gambar banyak sangat! haha.. Last2, simpan aje dalam PC.. PC kena virus, baru cuak nak buat backup! hahahahahaha.. 

2 comments:

hamiDahRecKs said...

sebijik ar macam haikal..hehhehe
nnt leh la aku tgk camner muka aku mase kecik
aku tak de pic time baby..

This is .... said...

recks,
hehe.. like mother like son! :)