Thursday, June 16, 2011

The GAP Sales Is Back!

Sungguh tak puas hati bila tak tengok sendiri baju2 yang on sales kat butik tu.. huhu.. So, on Tuesday, time lunch aku jalanlah sorang2 masuk kedai tengok2 apa yang menarik sambil snap2 gambar.. Tapi dalam hati, aku tahan diri supaya tak membeli.. huhu..

Actually, papa Haikal dah beli dah baju Haikal, masa kitorang still kat Kuala Terengganu hari tu.. Dia bosan sorang-sorang takde buat apa, pergilah situ cari baju Haikal… Masa tu baru start sales, banyak lagi yang saiz2 untuk Haikal.. Kira stock raya lah ni… Raya pun dah tak berapa lama lagi..

IMG_2472

IMG_2473

IMG_2474 Sabar jelah aku tengok baju2 comel ni.. Kalau aku nak beli, kena beli banyak, baru dapat significant diskaun.. One piece less 30%, kalau beli more than 5, extra 20% diskaun lagi.. Jadi fikir2 balik, cukuplah apa yang my hubby beli.. hehe..

On that day yang my hubby beli baju tu, balik rumah dia terus Skype, tunjuk baju baru Haikal.. Itu yang geram je tengok tu.. Tak sabar nak balik nak round sendiri Baby Gap boutique.. huhu..

Video call snapshot 15

Video call snapshot 16 Gambar blur..

Then, malam kitorang sampai KL tu, papa dia tak sabar2 nak acukan baju.. Dengan badan tengah belengas dan muka comot tengah2 malam tu, layankan ajelah.. Haikal pun okay, suka je pakai baju baru.. Bila cakap “Cantik.. Cantik”, mulalah muka dia sengih2 kena puji.. hehe..

IMG_2455 Agak besar sikit, tapi takpe, boleh pakai lama.. hehe.. Seriously, baju yang Haikal ada pun memang tahan sampai sekarang.. That’s is why aku suka Baby Gap ni..

IMG_2453  His first khaki long pant.. Baju macam papa punya baju, tapi different colour..

Tengoklah nanti, kalau tiba-tiba nak beli lagi, mungkin akan ku jejakkan kaki ke kedai tu balik.. huhu.. Inilah mak-mak, rasa tak cukup aje.. Ala, bukan untuk orang lain, untuk anak sendiri jugak.. hehe..

3 comments:

Eila Hanafiah said...

Haii..sampai bila yee..sale nie....thnzz..;-)

mamaqalesya said...

tol tu emi..geram kan kalo shopping utk baju baby ni..

sayahappyslalu said...

Eila,
kalau tak silap sebulan sales ni.. maybe sampai early july.

rohaiza,
betul betul betul.. nak beli sehelai, jadi 3 helai.. hehe