Monday, September 13, 2010

Family Foto Di 1 Syawal…

Jika tahun lepas, bergambar berdua sahaja.. Tahun ni, dah bertiga pulak.. :) This is the photo that I like the most, gambar 3 of us on 1 Syawal.. Gambar-gambar lain, nanti dululah..

IMG_8224Selamat Hari Raya!

Gambar diambil selepas balik beraya dari rumah sedara, masa ni dah petang.. Walaupun penat, masih boleh tersenyum simpul especially my little baby boy tu.. Nampak macam fresh di waktu pagi, kan? :)

Tema tahun ni colour biru.. Tau bile kitorang beli? Satu hari sebelum puasa.. hehe.. Mula-mula beli baju hubby and baby.. Sama kaler, sama kain.. Lepas tu, baru cari baju aku.. Rupa-rupanya susah nak matchkan baju orang perempuan ni dengan colour baju melayu.. Lesson learnt.. Next time, cari baju aku dulu, pastu baru beli baju Melayu.. Yelah, first time, manalah tau.. Tahun lepas pakai baju kahwin aje.. hehe..

Note: Ada satu cerita masa pagi raya tu.. Later, aku share apa kejadian yang tak diingini yang berlaku pada pagi tu..

7 comments:

Miss Q said...

ha ha ha. berapa kali lipat seluarnya tu, kak emy? dah la siap ada songkok! kih3

Queen said...

sweeett..u look blueee...ngeee...

owh..macam tu ke?..

i lebih senang cari baju lelaki dulu kemudian baru cari yang perempuan..sebab yabang sangatla cerewet..kang tak pasal2 saya ada baju raya yang banyak..heeee

hamiDahRecKs said...

lawa baju hang emy..hihihihi..aku gak pakai bj dari collection lama...kalu tak,aku nak pakai bj akad nikah...hihihi
comey haikal ngn bj melayu...

:: !zyan :: said...

selamat belated hari raya emy!

nice family foto :)
dan haikal comel sangat2 dgn songkok bagai. Sudahnye jumpe kat mane songkok utk haikal tu?

This is .... said...

Qast,
Seluar lipat 3 kali.. hehe.. sayang nak potong, boleh pakai lama sikit :P

Queen,
thanks.. yelah prefer cari baju perempuan dulu, then baru cari baju lelaki.. laki, kaler plain, senang nak match..

recks,
toce2.. susah cari baju tu reck.. jalan dari masjid india ke sogo baru jumpa.. naik putus asa nak cari, nasib baik jumpa.. huhu..

izyan,
selamat hari raya!
songkok haikal dapat kat wisma yakin.. nasib baik ada saiz..

Fatimah said...

nak tanya..saiz baju haikal mase tu berapa? nak li untuk umar..xtau saiznye..

sayahappyslalu said...

Fatimah,
masa raya tahun lepas, saiz untuk 1 tahun.. quite standard saiz dia.. this year pakai saiz budak 2 tahun.. yang lama singkat..