Sunday, December 11, 2011

Universal Studio Singapore Tickets & Hotel Confirmation…

Kitorang plan ke Singapore after the New Year.. At that time, cuti sekolah pun dah abis, hopefully not so much crowds kat tempat-tempat yang nak pergi tu..

We have bought vouchers from Groupon.my for Universal Studio admission for 2 and 1 night stay at V Hotel Lavender.. At first ingatkan satu voucher untuk 1 night stay, so we bought 2 vouchers for 2 nights stay at the same hotel.. Sekali tu, rupa-rupanya 2 vouchers baru entitle untuk 1 malam sahaja.. Tak paham sangat syarat-syarat dia tu, main beli je.. Masa contact dengan travel agent, baru dia terangkan.. Since dah beli, just proceed ajelah.. My hubby said okay, aku pun okay jugaklah.. Sebab dia yang bayar.. hehe.. Lagipun nak hotel yang selesa-selesa sikit, bukan selalu pun bercuti-cuti ni..

So, dah settle fasal hotel and the agent has sent the Universal Studio tickets, Maritime Museum tickets, together with hotel confirmation slip.. Dah confirm dengan hotel jugak tentang booking kitorang ni, to make sure memang betullah coupon yang kitorang beli.. Takut jugak kalau-kalau kena tipu, kan?

From my experience in buying deals like this, not everything is cheaper.. Kena pandai pilih dan survey lah ye..

Additional night at the same hotel pun sudah settled.. I have booked using Agoda.com.. Later I story about that, okay :)

Tak sabar nak jalan.. Kaki aku ni gatal je.. hihi..

Note: Korang sempat tak beli Air Asia ticket 10 sen tu? Aku tak beli pun, sebab jadual kerja tak menentu.. Anyway, bagi yang terlepas peluang tu, MAS pun buat promotion jugak.. Take a look ya!

1 comment:

Johnes Joseph said...

I truly like to read your post. Thank you so much for taking the time to share such a nice information.
Discount to American express travel