Monday, December 19, 2011

Aladdin The Musical Show…

Kitorang sampai kat Amphitheatre tu dalam 8.10pm.. At that time, show dah start. I assume the show has started at 8.00pm.. Yelah, sampai Sunway Pyramid dah pukul 7.40pm.. Solat kat sana, then terus ke Sunway Lagoon Surf Beach entrance.. Tanya receptionist for direction, kalau tak memang sesat macam aku cari parking tak jumpa time collect tiket hari tu.. hihi..

Sampai Surf Beach, kena naik tram untuk ke Amphitheatre.. Haikal kaget sebentar.. hehe..

IMG_3796

Actually, masa tengah show tu, tak boleh amik gambar.. Tapi, aku curi-curi jugak sebab tengok orang lain pun selamba amik gambar.. hehe.. Since my camera is not DSLR, gambar so-so aje.. Bolehlah dari tak ada..:P

IMG_3797

During first half of the show, Haikal memang baik.. Duduk je diam-diam sambil makan Biskut Jacobs yang aku bawak.. Sambil makan sambil goyang-goyang badan, ikut rentak music..

Tapi, bila show berhenti break for 15 minutes, time tu Haikal dah tak reti duduk diam.. Jalan-jalan, pastu kacau orang depan.. Nasib baik the Chinese gals suka layan… Tergelak-gelak diorang tengok Haikal joget.. hihi.. Anak aku memang tak malu orangnya.. kehkeh..

IMG_3801

IMG_3798

IMG_3800

IMG_3802 Cubaan nak pergi ke seat depan..

Bila tak reti duduk diam sangat, mulalah aku risau.. Kesian orang depan diusiknya, susah nak focus tengok show tu.. Last-last aku bagi dia main iPad, sampai duduk kat lantai tu.. huhu.. Janji, duduk senyap-senyap..

IMG_3805

IMG_3803

IMG_3804

IMG_3806

IMG_3807

IMG_3808 End of the show, diorang nyanyi lagu “All I Want For Christmas”.. Ada bubble keluar macam salji.. Everyone enjoyed it!

Overall, memang mengagumkan bila tengok persembahan diorang.. Dengan props yang macam-macam, lagu-lagu yang up-to-date, the genie yang hilarious.. I wonder how long they did the preparation for that, kan? Suara pun mantap2 bila nyanyi.. Cuma their dialog tu sometimes tak dengar sangat, maybe sebab music background.. Tapi takpelah, doesn’t matter sebab still boleh faham jalan cerita dia yang simple tu.. hehe..

Lepas show, terus kitorang keluar from the hall.. Dapatlah naik the first tram ride balik ke Sunway Pyramid.. At that time, pukul 9.30pm, shopping mall masih bukak.. Sempat lagi beli barang, tu… Nak tahu apa dia? Nanti akan ku ceritakan :)

IMG_3812

Thanks to Sunway Lagoon for making my wish came true.. :) Appreciate it so much.. Nak pergi sendiri dengan bayar RM200, memang taklah, kan? hihi..

2 comments:

Em's Family said...

boleh duduk kerusi biru kan kan kan.. actually nak pergi merah pun boleh ajer sebenarnyer :)

sayahappyslalu said...

Haah, tempat kuning xde org duduk pun.. Kalau pergi ke kerusi merah macam takut2 sikitlah, sbb ada org jaga.. Hehe