Wednesday, December 7, 2011

Haikal Knows How To Cycle…

You feel that your son is a big boy now when he knows to do lot of things by himself :) That’s is what I feel!

Semalam, dia tutup pintu kat dapur then press the lock.. Then, masa main-main dalam bilik, dia kunci pintu dari dalam.. He was alone at that time.. Beria atuk dia ketuk-ketuk dari luar suruh bukak pintu.. Aku pun cuak jugak tinggalkan dia sorang-sorang.. So, aku amik kunci bilik dan nak buka dari luar.. At the same time, Haikal buka pintu dari dalam.. Bertuah betul budak kecik ni.. hehe..

And semalam jugak, I witnessed him cycling by himself.. Memanglah slow but he is showing us progress.. He know the steps.. Bila pedal kat atas, kaki mesti tekan pedal so that the bicycle will move forward..

Seronok main sampai taknak masuk rumah.. huhu..

This video explains betapa “kedekut”nya anak aku ni.. Tak boleh orang share barang dia.. Naik basikal sekali pun tak boleh.. Kesian adik Hasief.. Abang Haikal kedekut, apatah lagi nak bagi main mainan dia.. huhu..

Dah penat mengayuh agaknya, tak laju2, anak aku mula merengek.. Last-last, papa dia amik kayu, tolak dari belakang.. kehkeh.. Barulah laju je basikal tu jalan.. hehe..

2 comments:

BabyIbu said...

baguslah haikal. abang ammar dah besar tu pun malas mengayuh. berat katanya. kejenya mengejar org naik basikal je. huhu.

sayahappyslalu said...

Kak yana,
Oh, boleh macam itu ye? Haha