Wednesday, November 11, 2009

Let's Cook..

Ni bukannya nak bagi resipi atau share petua memasak ye, puan2.. Macam Chef Wan la pulak… :) Hampir setiap hari memasak, tapi, tak pernah pun snap gambar.. Tapi, hari tu tiba2 rasa nak amik gambar.. Maybe sebab lauk special sikit kot.. Ketam masak cili padi.. Bagi aku, ketam, kira special la, sebab bukan setiap hari makan ketam.. betul tak? :P Tambah2, sejak pregnant, aku rasa tak lalu nak makan masak lemak.. entah, cam takleh nak masuk tekak je.. mungkin santan yang buat aku cepat muak.. Tapi, ketam masak lemak, boleh la pulak.. 2 kali tambah tu… tapi, aku buat kuah dia cair sikit la.. ikut selera baby… haha.. Sayur brocoli ialah my hubby’s favourite.. dialah yang makan sorang sayur tu..

Picture 265

Last two days, masak Sambal Udang.. Besar2 udang hasil tangkapan abang ipar aku.. Bila baca blog Atul (tunangan abang ipar),umpan udang tu ialah cacing.. Geli la pulak bila mengenangkannya… hehe.. kuat betul aku berimaginasi.. :P

Picture 268 Masak 6 ekor aje… 1 untuk aku, yang lain untuk encik suami..

Picture 271Yum.. yum.. inilah hasilnya.. tak habis sekor, esoknya, aku bawak pegi ofis untuk breakfast… Selesai!..

5 comments:

kenwooi said...

yum yum.. =)

kenwooi.com

Baby said...

i suka makan ketam tapi tak suka keluarkan isinya.

This is .... said...

baby,
susah nak keluarkan isinya ke? yang susah tu yang sedap.. :)

rabiatul rashid said...

emy, jgn dikenang umpan udang tuh.. kalu tak mmglaa tak lalu mkn.. :P

This is .... said...

atul,
kadang2 tu, tiba2 je teringat.. hehe..