Friday, November 20, 2009

It Starts To Show…

Semalam, aku pakai sebegini pegi ofis.. Yelah, tengahari ada farewell lunch kan, so saja la pakai lain sikit.... hehe..

IMG_2616

Awal pagi, when Heong came in into the office, he said “It starts to show..” Aku tau dia mention about my tummy.. Tengahari pulak, secretary tegur “Sudah nampak ye…” Aku jawab, “I purposely pakai camni untuk bagi nampak.." hehe.. Actually, memang ramai yang tak tahu aku pregnant.. sebab, biasanya di office aku berselubung dengan jacket free ni (seperti gambar di bawah)..

jaket

Ini ketika aku masih slim ye.. :P

Kawan yang selalu makan sama2 hari2 kat kantin jugak baru tahu last week yang aku ni pregnant.. bila tanya, aku jawab “dah 5 bulan lebih..”.. terkejut dibuatnya.. dia tengok aku cam takde perubahan pun.. Ada sorang lagi tu, rasa pelik bila aku makan kuih sampai 4-5 ketul masa teabreak.. then, Nida bagitau aku makan untuk 2 orang.. hehe.. Then, she understood..

One of conversations with my colleague, Deric during lunch semalam, dia cakap dia pernah borak dengan his lunch partner tentang siapa yang pregnant in our office… then, diorang talked about me.. my colleage terperanjat yang aku ni pregnant.. “5 months some more!” He said “She hides it well…” hehe.. with the big jacket, of course..

Kalau aku terus pakai jacket gedabak tu, tentu aku boleh sorok perut aku sampai 8 bulan.. hehe.. tapi, sekarang ni, mudah rasa panas, jadi, kadang2 aje aku pakai..

3 comments:

eliyana said...

yes..bile ko pki bj tu br nmpk...tp aku still nmpk yg breast ko mmg membsr sgt2...hehehe...ur tummy bsr sket je..hhehehe

kenwooi said...

take care of yourself.. and the upcoming baby =)

kenwooi.com

This is .... said...

ely,
itu jugak yang ko nampak dulu, ek.. haha..

kenwooi,
thank you :)