Sunday, November 22, 2009

Mad Deal At Pureen Stock Clearance Sales

At first, takde plan nak pegi sana.. dah hujung2 bulan ni, faham2 ajelah.. :P Dalam perancangan, nak start beli baby stuffs start bulan Disember nanti.. Kan Year End Sale dah start..  Tapi, bila baca review kat ShoppingNSales dan blog Kak Yana, rasa geram la pulak.. Kalau tak pegi, macam rugi aje dan tak tahu macam mana keadaannya.. Aku tak pernah pergi mana2 clearance sales utk barang2 baby ni.. So, ajaklah my hubby pegi sana.. kebetulan weekend ni takde pegi mana2..

Kitorang pergi hari Sabtu.. Masa nak sampai sana, dalam kul 12pm, jalan area PJ tu dah start jam.. dengan hujan renyai2.. tapi, sabar ajelah.. nak murah punya fasal.. murah yang macam mana? Kalau dah sampai, barulah tahu :) Kami decide utk parking kat bangunan berdekatan.. RM3 per entry is better dari parking merata2 menyusahkan orang lain sebab buat jalan sesak..

Sampai2 je, tengok orang ramai sangat.. aku dah jadi tak tentu arah, tak tau nak pilih mana satu.. hehe.. kitorang pegi bahagian baju2 baby dulu.. ni yang penting skali :)

IMG_4190Tengok tu, pilih2 jangan tak pilih.. memang murah2.. main grab aje mana yang berkenan… pastu, baru sort kalau2 ada yang tak nak.. Seluar pendek secotet, harga RM1.. Seluar panjang RM3.. sarung tangan and kaki dari RM2-RM5.. baju RM3-RM5.. yang ni, pandai2 la mix and match dengan seluar.. kalau satu set, RM10.. ada jugak yang RM6.. aku dapat la 2,3 pasang… memang puas hati.. kalau shopping kat Sogo ke, Jusco ke, mesti amik2, pastu letak balik, sebab dah over bajet.. haha..

IMG_4191

IMG_4192

Ni kat bahagian botol susu and other accessories.. untuk baby, aku belikan botol susu, bottle brush, baby wipes, bedak, syampoo, changing mat, napkin, bantal etc.. untuk mamanya, beli stretch mark cream RM10 and nursing pad.. Tak dilupakan pampers pun dibeli juga sebab murah..

IMG_4196 

Dah tak muat bakul, my hubby pegi cari kotak utk simpan semua barang2 ni.. senang, sampai rumah, terus simpan nanti… :)

IMG_4194     IMG_4197

Barisan utk membuat bayaran, memang tersangatlah panjang.. tapi, they did a very good job… sekejap je tunggu giliran, dah boleh bayar.. lagipun, banyak kaunter kat situ.. Staff2 pun bagus, siap tolong hantarkan barang2 sampai ke luar dan masukkan skali dalam kereta.. good services!

IMG_4199

Kat rumah, susun2 balik barang2 yang dibeli.. seronok tengok baju comel2.. setakat ni, cukup la dulu membeli.. ada lagi yang tak cukup, nanti belilah sikit2.. Semua yang dibeli ni jumlahnya RM279… Memang berbaloi2.. Rasanya, takkan dapat harga sebegini kalau pergi shopping complex.. Tak sabar nak tunggu lagi next clearance sales utk baby toys ke.. tersangat excited!.. hehe..  

IMG_4272Inilah barang2 utk baby kami.. :)

8 comments:

mama zharfan said...

bestnyer shopping utk baby kecik ;) i know how it feels ;) bila due? semoga everything smooth yer nanti ;) nothing much to worry!! ;)

This is .... said...

due bulan march.. betul tu, best shopping baju kecik2, comel sangat.. :P

aien said...

bestnye.. nape aku xtau pon. Lenkali share la ngan aku kalo ade sale tuk brg2 baby neh :-P

This is .... said...

ok, nanti aku roger2 ye.. jangan risau, banyak clearance sale akhir2 tahun camni..

:: !zyan :: said...

wahla...chomeyl2...mmg berbaloi la for less than rm300 dgn brg2 byk tu..

This is .... said...

izyan,
next year, giliran ko pulak pegi shopping for baby... amin.. :)

Anasfadilah said...

assalamuaalikum,salam kenal :)

memang best soping barang babykan..

rindu nak pregnant balik..heheheh

This is .... said...

Hi Anasfadilah..
Salam kenal juga! ni tak sabar nak buat another round of shopping.. hehe..