Monday, November 2, 2009

Pipiku Seperti Dipam-pam..

Tapi, "Kenapa perut saya kecik, doktor?"
Itu pertanyaan aku masa pegi checkup sebulan lepas.. Macam kelakar pulak, selalu kena ajuk dengan husband ;P Yelah, kalau tak tanya, aku tak tahu.. Risau tau bile tengok kawan2 yang pregnant lebih kurang aku semua perut dah besar.. aku punya perut, tak besar sangat pun kalau compare dengan diorang.. So, bile ditanya macam tu, doktor pun bagitau jangan risau.. and jangan compare dengan orang lain.. perut orang ada yang kulitnya tebal, ada yang banyak lemak.. perut kecik bukan bermakna baby kecik.. aku terima ajelah cakap doktor tu.. and, masa detail scan hari tu, at 19 weeks, baby punya berat ialah 382g which is normal.. Aku pun dah tak berapa risau sangat sekarang ni..

Note: Aku asyik nak makan je sekarang... nak yang sedap2 pulak tu.. banyak kena labur duit ni.. selalu RM2.00 cukup makan sehari kat ofis, tapi sekarang, tidak lagi.. hehehe..

3 comments:

Aidi-Safuan said...

huhu...take care~

rabiatul rashid said...

murahnyee mkn 2 inggit sehari.. uhuhuhuu...

take good care emy.. :)

This is .... said...

memang murah kat kilang ni.. tapi, kena compromise la dengan rasa makanan tu.. kalau xbernasib baik, tawar hebe.. hehe..
nasi lemak 70 sen, mee goreng + telur, baru 80 sen.. kira RM2.00 tu, dah cukup..