Tuesday, January 31, 2012

After 1 Year Of Moving In…

Tepat 26 Disember bulan lepas, genaplah 1 tahun kitorang duduk di rumah ini..

DSC_00890

Alhamdulillah, bersyukur sangat dapat duduk di rumah sendiri.. Tak perlu nak menyewa.. Sekurang-kurangnya duit tak rasa bazir bayar duduk kat rumah yang bukan milik kita..

Sepanjang setahun, everything is still in place.. Gedegang-gedegung Haikal tutup gate, it is still okay in its position.. Alignment tak lari lagi.. hehe.. Barang-barang elektrik pun masih okay.. Which I don’t worry so much because mostly have 3 years of warranty.. :) Kitchen cabinet, wardrobe pun dalam keadaan baik.. Cuma kat kitchen cabinet yang glass door tu, dia punya soft close hinge dah tak berfungsi dengan baik.. Kena letak elok-elok.. Kalau main lepas aje, alamat berdentumlah jawabnya.. huhu.. Tiles dapur masih putih, sebab setiap kali masak aku lap.. Or sometimes my husband tolong lap.. :) Yeah, it is about how we maintain it.. Kalau tak, memang confirm berkeladak..

Satu jelah, duduk rumah berdepan dengan jalan raya besar ni, habuk sangat banyak.. huhu.. Most of the time, aku tutup pintu je.. Nak elak Haikal memanjat grill pun, iye jugak :P Tapi, yang bagusnya rumah tak menghadap rumah orang.. Seriously sangat congested depan rumah sebab banyak kereta parking kat luar, sampaikan nak lalu pun payah..

Selepas setahun, what else to do? My answer is I need new curtain! Dah setahun pakai wooo, maunya hitam kalau rendam.. hihi..

4 comments:

Em's Family said...

seriously, kak mira still ingat u punye kitchen cabinet.. cantik!!

mama maman said...

cantik kc dia.. berkenan la..:)

sayahappyslalu said...

kak mira & mama maman,
hehe.. thank u :)

Salina Aizat said...

suke baca blog u yg cite psl decor2 umh..sgt kreatif..jom la follow blog sye gak..leh share2 ape2 yg patut..huhu