Saturday, January 28, 2012

Tune Hotel, Danga Bay…

On that day kitorang keluar dari Singapore, petang tu tak terus balik KL.. We stayed for a night in Johor Bahru..

My friend suggested Tune Hotel.. Since aku pun malas nak survey-survey tempat lain, terus book through online.. Hotel baru, so aku tak risau sangat.. Mesti masih bersih, tak rasa geli nak duduk, walaupun murah.. hehe..

If those of you yang not aware, harga hotel ni kira asing-asing.. Room rate itself, lebih kurang RM59.90 kot.. Then, kalau nak aircond, kena tambah lagi duit.. 12 hours harga lain, 24 hours aircond harga lain.. Nak tengok TV plus WiFi, kena tambah duit jugak.. Bathroom amenities, around RM5.95, dapatlah sehelai towel dan sabun comel sebiji..

So, bila campur all those stuffs, total RM106.20.. Okay tak? Inilah rupa dia bilik di Tune Hotel tu..

DSC_0812 Gelap sikit, anak aku main tutup bukak lampu.. :)

Untuk RM106 yang dibayar tu, aku rasa sangat-sangat okay! Nak complain apa lagi, ye tak? hehe..

DSC_0813 Bila kite start pasang aircond, timer pun jalan.. Tepat 24 jam, dia shut down sendiri kot.. Kitorang check out awal, tak sampai 24 jam pun duduk situ.. :)

DSC_0814

Please bear with all the advertisements print out pasted in the room.. And also in the bathroom! haha..

DSC_0815 Toilet pun selesa..

Dalam bilik takde iron.. Kalau nak iron, kena turun tingkat bawah.. Serius rasa macam asrama, sebab ada bilik iron.. hihi..

Area Danga Bay ni, cari makan tak susah.. Ada je kedai-kedai makan yang dekat.. Tapi kan, masa malam tu, kitorang lepak Danga Bay.. Makan sotong bakar and tahu bakar, mahal giler-giler dia charge.. Makanan biasa aje.. Haish, orang Melayu ni nak untung cepat.. huhu.. Ingat kitorang orang Singapore ke? Seriklah nak pergi lagi.. huhu..

DSC_0821

For me, berbaloi jugak duduk sini.. Nanti kot ada outstation ke Johor Bahru, boleh put into my list for consideration..

3 comments:

NHCH said...

sempit x room dia? tapi rasanya kalau setakat nak tidur je ok kut kan...

mizatye said...

very informative! hehe..thanks kak..sy mmg tgh cari hotel kt area johor..nak pegi JPO, so stakat nak tido jer kan,boleh consider hotel ni..just nak tanye, tix ke USS adult brpe yer sorang? ;)

sayahappyslalu said...

NHCH,
Sempit jugak, but still okay dan selsesa..

Mizatye,
Ticket USS ialah SGD68.. Kalau nak beli express pass, tambah lagi SGD30.. Better beli online and bawak print out dia, so,nnti tak buang masa queue beli tiket.. Beli di www.rwsentosa.com . Sometimes ada discount kalau pakai maybank credit card..