Monday, January 9, 2012

Nikon J1 - Hubby’s New “Toy”…

Pernah tengok tak iklan ni?

Iye, my hubby baru memilikinya.. :P He asked me, okay tak kalau beli? Aku jawab, memang okay sangat-sangat! hihi.. Sebabnya, nanti adalah orang rajin tangkap gambar aku pulak.. hihi.. Asyik aku je pegang camera amik gambar.. Blogger kena banyak amik gambar bukti.. haha..

IMG_3956

IMG_3958

IMG_3955

Setelah puas belek-belek di beberapa buah kedai, akhirnya my husband buat keputusan untuk beli.. So, this is his camera.. White in colour! Warna hitam sudah sangat common, katanya.. Lagi pun nak match dengan kereta.. huhu..

IMG_3960

Aku sokong beli camera ni sebab DSLR memang totally out from his list.. Selain bulky, bukan nak jadi professional photographer pun.. hehe.. So, this one is his choice, a compact system camera.. Nak tahu lebih lanjut, boleh baca sini.. Boleh tambah lens kalau nak, ala-ala DSLR jugak.. Tapi my hubby amik yang basic aje.. Let him godek-godek using Manual mode and tangkap gambar kitorang.. :) Aku jadi tukang bagi kritikan membina aje, sebab tak rajin nak belajar apa itu ISO, aperture etc.. huhu..

3 comments:

~aYu~ said...

wah.. sy pun nak beli kamera gak la. nak beli DSLR tp besar lak nak hangkut mana². tgk iklan pun mcm menarik jek.. bape harga dapat ni?

sayahappyslalu said...

ayu,
retail RM1999.. Dapat RM1850 hari tu..

adianiez AIDA said...

aida pun tgh nak mencari camera. dok layan camera henpon jer selama ni :) hi hi...