Wednesday, January 4, 2012

Singapore, Here We Come…

sing

My little family will be going for a vacation in Singapore tomorrow.. I’m excited :).. Tapi, baju tak kemas lagi.. hehe.. Takpe2, bisa diatur, checklist sudah siap… Nama pun auditor, semua kena guna checklist.. hahaha..

We will travel by car.. In Singapore, of course MRT is the best choice.. Kite parking kereta dekat hotel aje.. Tu yang dah siap2 print MRT map dan take note station mana kena turun kalau nak pergi mana-mana.. Seperti biasa, aku tak reti baca map, so I will rely on my hubby lah.. :P

I already prepared the itinerary.. Itu pun pening2 mana tempat nak pergi.. Nak cari tempat makan yang best-best.. Universal Studio is a must visit place! Hopefully, Haikal will enjoy the rides.. :)

6 comments:

Wana Owen said...

memang best g singapore!u will be amaze with their transportation effeciency.memang x penat nak tunggu bas n MRT.kalo kat malaysia,hmmm...berpeluh2 nak menunggu train sampai.hehe.

Em's Family said...

update me with lotsss of pictures ok

sayahappyslalu said...

Wana,
Yeah, ada dgr fasal tu.. Will experience it myself.. :)

Kak Mira,
Itu wajib.. Tapi tunggu balik dulu.. Hehe

CHeeSYaNa said...

Jgn lupe makan nasik briyani ZamZam and sup tulang merah kat beach road.. But i guess mesti dah masuk dalam itinery kot..

Si Chantek said...

kak emi....
let me suggest u
since kampung i kat sinun...

for food:
must have
1) mee rebus kat geylang
2) murtabak kat zam zam jalan sultan
3) nasi ayam mikanzee bugis
4) sembawang satay club
5) makanan halal kat dalam universal studio takda so better pack something
6) teh dangdut (kat mamak je)
7) mee hoon goreng mamak (color oren) hahaaha

nanti naik mrt jgan beli standard ticket (green in color), beli jer $10 ticket macam touch n go lebih murah... sebab standard ticket tu untuk tourist.

jgn lupa beli vehicle pass sebab u drive kereta ke sana

place to go:
-takashimaya orchard road....
-vivo city
-night safari
-sentosa <---- tak jemu jemu pegi sini (dolphin show die best another thing ade satu laser 3d kat tepi laut tu must go!!!!)
-geylang

best of luck
uniquely singapore
chewah.....

kirim salam kat puss in boots

sayahappyslalu said...

Cheesyana,
tak makan pun nasi beriani and try sup tulang.. takpe, tak terkilan pun sebab tak focus sangat cari makan ni.. makan apa yang jumpa aje, asalkan halal..