Monday, May 2, 2011

Sharing.. How To Make Money In USD By Answering Survey…

This is my 2nd time cashing out my earnings.. First time dulu, dapat USD26.. Seronok tau sebab dapat dalam USD, so, bila convert dapatlah berganda.. Smile 

Ini my Paypal statement, showing transaction from Pulse Group..

pulse

Dari Paypal, aku terus transfer to akaun CIMB aku.. Very easy, dalam masa 3-4 hari, duit akan clear and masuk akaun kite..

paypal

Okay-okay, ni nak share macam mana pulak caranya nak join untuk jawab survey ni.. Survey yang aku join ni namanya Planet Pulse.. So, kalau nak join, boleh click on the banner below..

  Click here to join..

Once dah join, dia akan invite kite melalui email untuk jawab survey.. Kekerapan survey yang kita kena jawab bergantung kepada profile yang kita isi tu.. Biasanya kerap jugaklah.. Satu survey yang kita jawab, dapat 100-500 pulse.. So, bila convert ialah dalam USD1 – USD5.. Kalau nak cash out, kena tunggu ada 2500 pulses, bersamaan USD25..That is why bila sampai USD25 terus aku cash out.. hehe..

So, apa tunggu lagi, senang aje, kan? Jom join sekarang!

7 comments:

Putra Mama said...

cam menarik jer ni.. thanx share.. ;p

Rina (◕‿◕)✿ said...

mau2!!

Rina (◕‿◕)✿ said...

kene register paypal x

wallpapersdeco said...
This comment has been removed by the author.
sayahappyslalu said...

Putra Mama,
you're welcome..

Rina,
cepat2 join.. :) Ye kena ada paypal.. tapi later pun boleh.. sbb belum nak cashout, kan..

chantek said...

mama, i dah join dah tapi mane nak dapat survey form tu? it will be send to our email ke ape? not regular basis nye survey ke...i mean once in a blue moon baru ade survey kan hehehe exited pulak

sayahappyslalu said...

syahirah,
firstly, kena fill in semua profile survey tu. yup, dia akan bgtau dalam email mintak kite jawab survey and survey will be based on your profile.. tanya fasal hp la, tv channel la etc.. for me dalam seminggu tu, adalah dapat satu survey untuk jawab.. tapi bukan tiap2 hari lah.. hehe..