Sunday, May 8, 2011

Haikal’s Feeding Cup…

Selain minum pakai botol susu biasa, Haikal jugak dah start minum guna feeding cup.. Dah start lama dah, since before he turns 1 year old kot.. Aku pun bukan main semangat, Haikal still baby lagi dalam umur 6 months macam tu, aku dah start beli feeding cup ni.. Kalau pergi kedai, tengok comel2 sikit dah tak boleh tahan.. Lagi-lagi, this product is from Munchkin range, itu yang aku suka tu.. hehe.. Beli di One Baby World masa tu.. Memang harga lagi mahal dari botol air Tupperware aku.. huhu.. Tapi, what is good about it, sangat tahan lasak.. Haikal lepas dah abis minum air guna feeding cup ni, dia suka terus lepaskan ke bawah especially bila duduk di high chair.. Bila beberapa kali terhempas pun, feeding cup dia masih elok lagi.. So, sekarang ni, pergi babysitter pun bawak sekali cawan dia.. Pandai betul, dia cukup marah bila orang lain pegang atau guna cawan dia..  Smile

Munchkin feeding cup ni jenis rubber on its base.. So, takdelah licin-licin bila letak atas meja.. Bahagian dalam ada rubber valve to control the water flow.. Kalau baby sedut, baru air keluar.. Tapi, aku dah remove sebab masa mula2 tu Haikal tak pandai nak sedut kuat.. Until now pun tak pasang balik valve tu.. Haikal campak2 pun, dalam tu air masak, so tak risau bersemut pun kalau tumpah.. hehe..

IMG_1729

IMG_1730

IMG_1731 Apasal berkerut kening tu?

On last Friday, I went to Mom & Baby Expo 2011.. Saja je jalan-jalan nak tengok apa yang menarik kat situ.. Suddenly teringat Haikal needs a new feeding bottle yang guna straw tu.. Hari tu terkejut, baru first time bagi dia try minum air guna straw, dia dah pandai sedut.. Itu yang rasa nak beli cawan yang ada straw..

IMG_2092  Ini aje barang-barang yang aku beli di Expo hari tu… Avent Bottle Warmer tu untuk baby Tasha.. Feeding bottle Haikal beli kat Booth US Baby.. Tak pernah came across this product.. Tapi cari-cari brand lain tak jumpa botol yang ada straw, tu yang beli ajelah yang ini.. Tadi tertengok Munchkin, maybe can consider later.. hehe..

Balik rumah terus bagi Haikal test botol baru dia.. Seperti biasa minum macam orang yang dah terror aje.. Dah sudah minum, terus campak.. huhu.. Cuma sebab dah terbiasa dengan feeding cup Munchkin tu, dia minum guna straw pun sambil dongak kepala.. :P Mananya nak keluar air tu, nak? hehe..

IMG_2094

IMG_2093 Big boy now!

Note: Stories tentang Haikal will be put under “Toddler” tag from now on.. Sejak pandai jalan ni, bolehlah consider him as a toddler.. He is no longer a baby.. huhu.. Tak apa, you will always be my baby, sayang..

2 comments:

~ZuE~ said...

Azim gune dr brown's tu Kalo yg xde straw ms dulu2.. Just b4 a yr hr tu beli anakku punye.. Bli kat warehouse sale anakku hr tu..So far thn lasak lg hehe.. Yg tu mmg suke sgt sbb Azim minum air lg byk sedut Pki straw hehe

sayahappyslalu said...

kak zue,
Haikal pun banyak minum air masak, tak kira pakai botol atau cawan dia.. bagus, senang nak poo poo.. hehe..