Tuesday, May 24, 2011

Skype, Pengubat Rindu…

My hubby baru beli video camera, so, dapatlah Skype dengan Haikal.. Tapi tau tak apa yang si kecik ni buat? Dia buat tak tahu je masa kita panggil dia.. Tak tengok langsung pun kat computer.. Macam merajuk je anak aku ni.. huhu.. Agaknya Haikal tunggu lama tapi aku tak balik-balik.. Pandai betul, kecik-kecik dah pandai merajuk dan jauh hati.. Itu yang aku rasa nanti taknak tinggal lagi dia kalau kerja jauh2, takut dia taknak kat aku lagi.. Sedihnya Sad smileBudak sekecil ni diorang tak pandai cakap lagi, tapi sebenarnya faham apa yang berlaku di sekeliling dia.. Mesti dalam hati tertanya-tanya kenapa mama tak balik-balik.. huhu..

Tengoklah ni, gambar aku capture masa video call with my baby.. Dia tak tengok pun kat aku.. Selamba je tengok TV lah, main dengan papa dia lah atau jalan pergi ke dapur… huhu..

Video call snapshot 6

Video call snapshot 3 Khusyuk tengok iklan tu!

Time ni dah aku dah off camera aku, so that Haikal tak nampak.. Then, baru dia nak pandang ke laptop.. Bijak sungguhlah ini budak.. hehe

Video call snapshot 11

Anyway, syukur ada internet dan Skype ni, sekurang-kurangnya boleh lepaskan rindu pada anak.. Tak macam pergi OBM dulu, apa pun tak boleh (Terpengaruh dengan Jambu Maharaja Lawak.. haha)! Dapat tengok muka pun jadilah, kan? But, honestly tak puas sebab tak dapat gomol2, peluk cium dan geletek dia.. hehe.. 2 more days to go..

2 comments:

Someone you don't know said...

skype ni dah jadi part of life aku. takde skype, mmg tunggang langgang. aku kena pergi belajar tulis surat cinta plak kot.:p

sayahappyslalu said...

Kalau handphone ada video camera, boleh terus buat video call. ini takde, skype jelah harapan.. hehe