Wednesday, May 4, 2011

It’s Swimming Time!

Memandangkan Haikal suka sangat main air, beria papa dia belikan inflatable swimming pool untuk mandi-manda di depan rumah.. Dah ada pool, tak payahlah susah-susah nak pergi mandi kat Sunway Lagoon ke, Desa Waterpark ke.. hehe.. Tapi, nak jugak merasa bawak anak ke tempat2 macam tu, kan? At least sekali.. Takpe, tunggu Haikal besar sikit lagilah, baru bawak dia..

Last weekend, cuaca baik.. Pagi-pagi dah bukak pool ni dan isi air.. Tengoklah, bukan main suka Haikal main air.. Dahlah telanjang bulat.. haha..

IMG_2063

IMG_2064

IMG_2066

Lepas mandi tu, air kolam tak dibuang, konon papa Haikal nak buat basuh motor.. So, biar aje kat depan rumah.. Sekali tu, pukul 4pm lebih, bagi Haikal keluar jalan depan rumah.. Tak bukak baju pampers semua, terus dia masuk dalam kolam.. Habis basah kuyup.. hehe..

IMG_2075

IMG_2076

IMG_2077

Bila tengok dia tak duduk diam dalam tu, asyik nak keluar dari pool, tu maknanya dah tak nak mandilah tu..Terus angkat, lap-lap dan pakai baju.. Sometimes aku risau jugak, main air selalu ni, takut anak aku kena selsema.. Kalau dah selsema tu, memang kesianlah kan tengok budak-budak sok-sek-sok-sek especially time tidur..

Oh ya, inflatable swimming pool ni, hari tu beli kat Toy’R’us Pavillion.. Harga RM39.90.. Actually I was looking for fancy colours one, tapi takde.. Dah papa Haikal nak beli, amik ajelah.. hehe.. Lagi satu, beli hand pump jugak.. RM19.90 je.. Hari tu tengok kat Carrefour, RM49.90, exactly the same.. Memang kena beli pump, kalau tidak 2 hari tiup pun tak siap…Terus semput dibuatnya.. So, bilanya anak aku dapat merasa mandi kolam? haha..

So, this will be Haikal’s weekly activity, providing the weather is good.. Nasib baiklah papa Haikal rajin melayan.. Hari tu siap masuk skali dalam kolam.. haha.. Ada gambar, tapi tak payahlah tunjuk dalam ni, tak comel pun.. Smile with tongue out

4 comments:

shahida said...

so cute br plan nk beli satu untuk darwisy..huhu..

sayahappyslalu said...

beli, beli jangan tak beli.. hihi

aien5283 said...

Anak aku sensitif sikit ngan air.. Bleh cpt selsema. Tu sebab aku x bli padehal hati mmg nk bli sgt2.. Balik dr PD aritu pon dh selsema. Kang kalau ade kolam kt umah, mau hari2 dia mtk.. Ko jgn bg Haikal mandi lama2 sgt. X elok tuk dada dia.

sayahappyslalu said...

aien,
haikal mandi tak lama pun.. sampai dia agak2 dah puas tu, terus stop.. Kalau ikutkan, dia nak sambung lagi kot, tapi aku tak bagi.. hihi..