Sunday, February 27, 2011

It Was Good To Do Shopping When Baby Fell Asleep…

Last 2 weeks pergi The Gardens, cari baju Haikal untuk pakai masa birthday.. After settle buat passport, terus ke sana.. My hubby dah set time, mesti balik pukul 3.00pm sebab dia mengantuk tak cukup tidur.. So, bila mission cari baju Haikal untuk birthday dan beli handphone aku tercapai, pastu beli groceries sikit, terus balik rumah..

Yang best tu, time belikan baju baby, dia tidur.. Memang syoklah memilih dengan tenang.. Kalau tak, bila stroller berhenti aje, dia merengek.. Masuk Baby Gap, my hubby cakap aku pernah janji nak belikan sweater untuk Haikal.. Yelah-yelah, kena beli jugak sebab nak ke Bukittinggi, malam sejuk kat sana.. hehe.. Alasan.. Kira as a birthday gift lah from mama untuk Haikal..

IMG_0814 Baby Gap takde sales at that time.. Sweater ni pun takde sales walaupun Baby Gap ada sales.. huhu.. Jadi, beli ajelah..

Balik rumah, try terus sweater baru.. Besar sikit, boleh pakai lama.. hehe..

IMG_0819  Haikal tak suka pakai hood tu..

Malam, baru try kasut dan baju baru yang papa belikan..

IMG_0821 Kasut dah baru, bila mau jalan anak mama ni, ha? :P

IMG_0826 Baju dan kasut beli kat Robinsons.. Lagi satu t-shirt, Haikal pakai masa birthday dia..

Last Saturday, ke The Gardens lagi.. Kali ni, alasannya Haikal takde seluar panjang nak pergi jalan.. Macam-macam alasan mama… haha.. Tapi, kalau dah masuk mall, kalau tak pergi tempat yang nak dituju aje, memang tak sah.. Mesti masuk kedai lain sama.. Dockers is having sales, dapatlah my hubby seluar 2 helai.. Paling best, baby tidur jugak time ni.. Pilihlah berapa lama, janji jadi beli.. Kalau tak, memang aku selalu nak suruh cepat2.. hihi..

IMG_1009 

Masuk Baby Gap lagi.. Baby masih tidur, goood :P Takde sales, tapi ada promotion T-shirt.. beli 3 dengan harga 2 pcs.. So, belilah 3 helai t-shirt untuk jalan2.. Tak sempat nak tunggu raya kot.. hehe.. Entahlah, sejak beli for the first time kat Baby Gap ni last year, makin suka datang lagi.. Kain dia kualiti baik, sampai sekarang Haikal pakai elok aje, walaupun dah ulang2 pakai.. Nak tunggu sales lagi, nanti boleh simpan stock untuk raya pulak.. hehe..

IMG_1015

IMG_1013 This time baru jadi member.. Rugi tak subscribe masa beli last week.. Kena accumulate RM700 untuk entitle discount.. So, kawan2 yang nak shopping Baby Gap/Gap, bolehlah guna my contact number as a membership number.. hehe.. Tolong kawan, maaa… :P

Lepas beli2 barang papa, barang Haikal, Haikal pun bangun… Maka, tinggal mama sorang yang balik empty handed.. huhu.. Takpe, next time pulak..

Sampai rumah sharp 12.00am.. huhu, macam Cinderella… Tapi, takde kasut tertinggal.. hehe..

Sesi mencuba pakaian, macam biasa…

IMG_1024  Baju tidur beli kat FOS.. murah dan jimat.. hehe..

IMG_1021 Model Baby Gap yang pakai pampers.. haha..

5 comments:

shahida said...

mmg syok kan..since ada baby, asyik shopping baju baby jer until mama pn dah tak shopping untuk diri sndr lagi..haha..yg kopak finally my hubby..sorry yer...

Eila said...

Hai,salam perkenalan..seronoknya shopping...;-)

wallpapersdeco said...
This comment has been removed by the author.
sayahappyslalu said...

shahida,
memang pon.. sikit2 baby.. takpe, yang penting kite suka tengok baby pakai lawo2.. aku pakai lawa pun, asyik kena calit biskut lah, hingus lah.. huhu..

Eila,
salam kenal.

mummy_adam said...

samalah kita.. kalo anak tido syok gilos soping, xde gangguan.