Sunday, February 6, 2011

Magic Mop….

Pernah dengar fasal Magic Mop tak? Actually, aku tau masa pergi Houz Depot tak lama dulu.. Masa sibuk2 cari barang rumah.. Dari situ, my hubby dah terpikat dengan kelebihan mop ni.. Apa yang magic sangat? hehe.. Magic, sebab boleh perah dia punya bulu tu tak payah guna tangan :P Bagi orang yang penggeli macam aku, memang sesuailah guna product ni.. haha..

Tapi, kat Houz Depot tu harganya RM99, kitorang tak beli pun.. Just tengok aje promoter buat demonstration.. Last 2 weeks, masa jalan2 beli groceries kat Carrefour, Midvalley, ternampak kat Cosway promoter pegang mop ni.. Kat Cosway, tak panggil Magic Mop.. Namaa dia Spin Dry Mop.. Tanya harga RM69.90 camtu.. Ingat nak beli, tapi tak ingat pulak nombor ID kakak ipar.. hehe.. So, KIV dulu next time baru beli..

Last week, my hubby sudah tak tahan lagi nak beli mop baru.. Sebab mop kat rumah tak best nak mop lantai.. hehe.. So, pergi Cosway di Seri Kembangan beli mop ni.. Balik rumah, terus try mop baru.. :P

IMG_0686 Papa yang beli mop, Haikal yang ter”over” happy! hehe..

IMG_0690  Papa suruh Haikal main jauh2, jangan kacau orang nak baca manual.. huhu

IMG_0691  Being a curious baby, dia tak peduli, dia redah jugak.. “I want to know what is inside it”.. Smile

IMG_0692  “Haikal nak masuk dalam ni, boleh tak, papa?”..

Apa yang bagus tentang mop ni berbanding mop-mop lain? Dia ada kemudahan untuk memerah bulu mop tu tanpa kena pegang.. Lagi, bila perah dengan 360 darjah gini, senang nak toss air dari mop dan boleh sambung mop dengan cepat.. Kalau guna tangan, jenuh jugaklah nak perah, kan?

IMG_0693 Tengoklah betapa bersemangatnya! Dah siap schedule dah nak mop berapa kali seminggu.. hehe..

Maybe dengan adanya mop ni, aku pun akan rajin mop jugak.. especially when my hubby kerja outstation.. Aku bukan tak pernah mop langsung, tapi jarang-jarang.. haha.. Sebab geli tak suka pegang bulu mop untuk perah sampai kering… huhu..

6 comments:

aTuLaDawiYah said...

tiles kat umah tu mmg slalu kene mop kan.. baru 2-3 hari je tak mop, dah nampak habuk kt mana-mana... leceh btol...

skang ni, angah yang sapu/vacum/mop umah.. perut dah membataskan pergerakan.. :P

aanie said...

hehe..menarik gak mop tu...sy pun x suka mop lantai sebab sakit pinggang...suruh hubby je yg buat..hehehe...

Em's Family said...

kak mira ade magic mop tu, tapi bukan lah magic mop, ala ala, beli kat tesco, rasa nye tak sampai rm50.. lagi satu, pakai tak magic wipe? marvellous hahaha... untuk lap lap.. dalam 40 keping harga dalam rm16 macam tu..

aien5283 said...

menarikkkkk.. i loike. will get one.

Nur Hanani said...

i love magic mop..:) smua produk cosway memang banyak membantu keje-keje dirumah.Suka suka..Banyak keje yang jadi senang. Sesuai untuk ibu-ibu moden yang berkerjaya..

Meraikan pengantin baru. Orang lama tapi pengantin baru..

sayahappyslalu said...

atul,
yep, lagi2 haikal makan suka cuit2 kat lantai.. lagilah kelabu, tak kilat. mama tukang sapu, papa tukang mop.. huhu..

annie,
bolehlah hadiah kat hubby u.. hehe..

kak mira,
magic wipes? tak pernah beli lagi.. tapi cam mahal aje? boleh ulang2 guna? hehe.. nak murah tapi bagus.. wakaka..

aien,
cepat2, pergi beli :P

Hanani,
saya pun tak cuba lagi.. hehe