Wednesday, February 23, 2011

Haikal Turns 1 Today!…

DSC_4222  Tak sangka, sekejap aje Haikal dah setahun.. Masih terasa kesakitan melahirkan dulu.. huhu.. Apapun, kesakitan itu berbaloi bila kita lihat anak membesar dengan sihat dan gembira depan mata kita.. :)

Mari kite lihat apa progress Haikal masa umur dia setahun ni..

  • Masih fully breastfeed with Mama’s milk.. Alhamdulillah, ada rezeki untuk anak aku ni sehingga sekarang.. Semoga berterusan sehingga 2 tahun, InsyaAllah.. Papa boleh kira berapa dah jimat untuk beli susu Haikal.. Nanti duit tu, boleh belikan mama rantai emas.. haha..
  • Dah mula beranikan diri berdiri lama tanpa pegang apa2, tapi bila time nak melangkah tu, Haikal macam takut sikit.. Go baby go, cepat2 jalan.. hehe..
  • Sejak demam hari tu, sampai hari ni, he became more clingy.. Asyik merengek bila dengan aku.. And lagi satu, buat muka serius.. Maybe badan dia masih tak selesa, dengan selsema lagi.. So, sangat susah nak tengok dia senyum, tunjuk gigi.. Asyik nak duduk atas riba aku dan berdukung aje..
  • Bila dah siap poo-poo, dia akan datang kat aku dan merengek2.. Time basuh tu, aku cakap suruh cangkung.. Dia pun cangkung sambil tangan pegang bebird dia.. haha.. So cute.. Senang aku nak cebuk..
  • Tak pernah ditinggalkan dengan orang lain waktu tidur malam, except time aku pergi OBM dulu.. Entah, aku rasa susah hati bila nak tinggalkan baby tidur malam dengan orang lain contoh mak aku ke, mak mertua ke, tanpa aku ada sama... Mesti terfikir2 baby nak susulah, nanti cari nenen lah.. Itu bagusnya breastfeed, kalau nak orang lain jaga, kena banyak fikir, tentang stock susu, baby tercari2 mama dia etc.. Last2, tak jadi.. hihi..
  • More focus now when watching TV or laptop, especially bila aku pasangkan video Barney on CD atau tengok kat youtube.. Nanti kepala pun tergoyang2 ikut rentak lagu..

Itu aje dulu yang terfikir setakat ni.. Happy Birthday, my baby.. Is he still a baby? Or, a toddler now? Selagi tak jalan, selagi tu rasa macam baby.. hihi..

6 comments:

Heartilyina said...

happy bday haikal. moga membesar sebagai anak soleh. cepat je kan budak2 ni membsr :)

Nur Hanani said...

Happy birthday baby haikal..Sekejap je dah setahun kan..

Entri Terkini: Rombongan dari Sumatera Barat,Indonesia..

shahida said...

happy birthday haikal..moga satu hari nnti aunty dpt juga jumpa haikal nie...

LilYofDaPond said...
This comment has been removed by the author.
LilYofDaPond said...

retype::-
Happy birthday haikal,Be a good boy!!!

sayahappyslalu said...

thanks for all wishes.. :)