Tuesday, February 22, 2011

Behind The Scene–Haikal’s Akikah And Birthday…

Alhamdulillah, majlis pada hari Sabtu lepas berjalan lancar.. Kecuali, my little boy demam.. huhu.. Walaupun demam, sikit pun dia tak meragam masa majlis tu.. Cuma dia nak berdukung ajelah..

Okay, just to share few pictures from my camera.. Gambar-gambar lain, banyak dalam camera adik aku, merangkap photographer of the day.. Nanti aku buat entry lain once dah dapat gambar2nya..

One week before kenduri, aku buat aiskrim Malaysia perisa asam boi.. Buat 100 batang.. And, tau tak, masa kenduri, memang laku aiskrim ni.. Bukan setakat budak2, mak bapak budak pun makan sama.. haha.. Aku ada simpan 2 batang untuk diri sendiri.. hehe, Kalau letak semua, confirm abis.. Bila tanya siapa makan banyak, adik aku Liana, makan sampai 10 batang.. huhu..

IMG_0870 Buat aiskrim Malaysia guna Tupperware Dispenser memang senang kerja.. Biasa aku guna jag, abis tumpah sana, tumpah sini.. hehe..

Untuk doorgift kanak-kanak, mak mertua aku bagi paper bags lebih dari kenduri abang ipar aku dulu.. Save budget.. hehe.. Then, aku buat sendiri tag Happy Birthday untuk gantung kat paper bag tu.. Itu pun ekonomi jugak sebab aku lekatkan atas kad kahwin yang aku dapat.. Keras sikit tag tu bila dah tampal atas kertas keras.. :P

IMG_0891  Inilah rupanya… Bahagian belakang tertulis “Haikal is 1”

IMG_0907

2 hari sebelum majlis, aku buat 3 adunan chocolate chip cupcakes untuk masukkan dalam paper bags door gift tu..

IMG_0903

Untuk orang ramai, aku buat dalam versi cake.. Tapi aku tak pandai agak sangat timing untuk bakar dia.. So, belasah ajelah.. hehe.. Laku jugak cake tu..

IMG_0945  Ini dia kek aku yang hitam legam.. hehe..

Birthday anak yang pertama kali kite buat, tentulah berkobar2 kan nak deko2 ni? haha.. Dengan gigih aku buat banner.. Siap gantung depan rumah dengan belon2.. Belum pun tiup lilin, belon dah pecah.. haha.. Hari panas, belon murah, manalah nak tahan lama… kuikuikui..

IMG_0908 Simple decorations for Haikal’s birthday..

This is my little boy.. Pagi tu, ada baca selawat dan doa sebelum mula acara menjamu selera.. Aku pakaikanlah kemeja kat anak bujang aku ni.. Gambar potong kek takde, kena tunggu photographer..

IMG_0913 Kesian anak mama, tak sihat..

IMG_0918

IMG_0957 Hadiah2 yang Haikal dapat.. Terima kasih kepada sesiapa yang bagi hadiah, duit dan yang penting datang majlis ni.. :)

IMG_0965

IMG_0962

Cukup dulu setakat ni, later kite sambung cerita lagi..

7 comments:

Azueriena Norash said...

HAPPY BELATED BDAY HAIKAL...CIAN DIER DEMAMM EHHHH

sayahappyslalu said...

Thank u :).. Actually tu advanced birthday.. Birthfay haikal falls on 25th feb..

shahida said...

beg tu blh guna pi padang nnti...huhu

LynnDa @ PeNg said...

ooo besday haikal sehari sebelum besday aku..
emy jangan lupa upload gambar dari epit.. aku banyak beraksi dalam ttu... hahaha

sayahappyslalu said...

shahida,
tulah, boleh letak pampers, botol air.. Tapi, haikal macam tak suka sangat aje sandang beg.. Alamatnya, sumbat dalam beg mama jugak.. hhuhu..

Peng,
Gambar dari Epit belum dapat semuanya lagi.. Nanti aku upload..

Papa ♥ Mummy said...

sis...nk gak wat tag cm u bwat utk goodies bag haikal...sgt cute okeh...tp i tak kreatif..hehehe...camner yer..?

sayahappyslalu said...

Papa ♥ Mummy,
itu saya cari dalam internet je.. pastu, edit sikit untuk wording nama anak saya.. try google, mana tau jumpa.. kalau saya jumpa link dia, i'll let u know..