Wednesday, July 13, 2011

The Windmill Station Restaurant, Melaka Raya..

elama ni, balik Melaka, tak pernah pun keluar makan western food kat luar.. Sebabnya, tak tahu mana tempat makan yang best.. Tempat yang biasa pergi, Mee Hassan, Tengkera itu jelah.. Balik-balik pusing yang itu.. hehe..

Ada one day tu, aku jenguk-jenguk blog orang.. Terbaca fasal The Windmill Station ni.. She mentioned this restaurants located in Melaka.. Apa lagi, terus simpan dalam fikiran, bila kat Melaka nanti, nak pergi makan situ.. :) And, last Saturday pergi with my hubby dan parents in law.. Penat betul hari tu, siang pergi Mahkota Parade.. Malam tu keluar balik untuk dine out..

Kat Melaka, ada 2 tempat.. Satu kat Melaka Raya dan satu lagi kat Bukit Beruang.. Kitorang pergi kat Melaka Raya..

IMG_2610

IMG_2588 Nice place.. Duduk kat dalam, selesa sikit.. Tak panas..

IMG_2590 Kat Seremban 2 pun ada..

IMG_2591 Muka happy sebab dapat makan dengan tenang.. haha.. Sebabnya, my little boy sudah tidur dari time datang sampailah kitorang balik.. hihi..

IMG_2595 Walaupun Haikal tak nak duduk dalam stroller bila time berjalan, still stroller ni berguna especially time dia nak tidur macam ni.. So, mana-mana pergi, biar aje simpan dalam kereta..

Tiba masanya bercerita tentang makanan pulak.. hehe.. This is my food; Gordon Blue Chicken..

IMG_2596

IMG_2599 Double Sirloin Steak for my hubby..

IMG_2601 Sangat yummy! House Coffee Blended if I’m not mistaken.. Tengok dalam blog orang, memang terliur.. Jadi, aku dah mark siap2 nak order ni bila datang sini.. haha..

IMG_2603Mini Seafood Basket…

IMG_2605 Apa nama benda bunjut ni? Macam sup bunjut Adabi je.. hehe.. Sedap jugak!

Salmon Steak and Grilled Chicken untuk ayah dan mak.. Tengok tu, gelas air ayah aku dah sama taraf dengan jag.. hihi.. Penuh perut dengan air je..

IMG_2606 Kalau order gelas besar, dapatlah yang ini..

IMG_2607

IMG_2608 Burp, Alhamdulillah.. Dapat makan tanpa gangguan dan keadaan terkawal sebab Haikal tidur.. hehe.. Puas hati, rasa makanan not bad at all.. Service pun cepat walaupun orang ramai.. InsyaAllah, akan datang lagi lain kali..

IMG_2609 Till we come here again..

No comments: