Monday, July 11, 2011

Red Velvet Cake From The Delicious…

Ketinggalan betul aku, orang lain dah try macaroons lah, red velvet cake lah, whoppie pie lah, aku baru ni nak merasa.. hehe.. Senang aje nak dapat kat Midvalley ni, tapi takde geng aje nak teman.. My hubby takde punya nak masuk kedai yang dia tak pernah masuk ni.. huhu.. Lagi stress bila tak tahu nak makan apa, tengok menu takde gambar.. :P

To cut the story short, a week before ke Melaka ni, aku ajak Dyan keluar makan dengan aku.. Purposely ajak makan Red Velvet cake.. Aku tahu kat The Delicious ni ada, so kira ON jelah lunch kat situ..

And, this is the Red Velvet Cupcake yang disebut-sebut oleh ramai orang tu.. Semua asyik puji-puji fasal kelazatan cake ni..

IMG_2531 Red Velvet Cupcake with Cream Cheese Topping..

IMG_2533

From my personal opinion, the cake tasted nice sebab ada cream cheese topping atas dia.. Kalau takde topping tu, rasa macam cake sirap biasa kot.. muahaha.. Tapi, memang betul pun, kalau takde cream cheese tu, I would prefer chocolate cake rather than this.. hehe..

Takkan datang makan cake aje, so this is our choice of food..

IMG_2538 Dyan makan salad.. Aku tak bolehlah makan gini je, rasa makan daun.. hihi..

IMG_2539 This is mine.. Grilled Chicken Burger.. Besar sangat, tak abis makan..

IMG_2530 Oreo Smoothies for me.. And juice apa entah yang Dyan pilih.. Siap ada daun macam sayur dalam tu.. Rasa cam sup pun ada.. :) Biasalah Dyan, pilihan dia memang unik.. hehe..

IMG_2534 Send status dalam FB kejap.. hehe..

IMG_2527

IMG_2528

IMG_2529 My bad tudung day.. Senget! huhu..

IMG_2541 Tengoklah, licin pinggan kawan aku.. Bagus-bagus, aku dah tak larat dah, pagi tu breakfast berat.. Still rasa kenyang lagi.. Tapi tamak nak cuba macam-macam.. hihi..

My next mission is whoopie pie pulak! Siapa nak teman? Smile with tongue out

Note: Mega Sales dah bermula… Keluar dengan kawan2 camni, confirm ada aje yang terbeli.. Yelah, ada yang jadi “racun” suruh beli.. hihi.. Hari tu, ada terbeli something jugak, later I story about it.. Smile

9 comments:

||kiena|| said...

aku suke red velvet from bisou! hehehe kat delicious tu ko kene try pavlova!

LynnDa @ PeNg said...

aku suka sangat red velvet...
aku try makan yg kawan aku buat sedap.. and makan kt apartment tak sedap... aku rasa delicous ok kot red velvet..

dyan said...

Chili's plak next trip... ade brani cik emy???

dyan said...

silap... pn emy...

sayahappyslalu said...

kiena,
okay, later on aku try.. sempat ke, before puasa ni? hehe..

Peng,
the apartment, tak pernah pergi pung..

Dyan,
boleh aje.. bila weh? hehe

Rineldi @ Ineld said...

Makanan trbaik kt mid valley.

Nasi lemak bungkus - the kopitiam
Kari ayam - the kopitiam
Mee kari - the kopitiam
Nasi kerabu - belanga
Mi hun bungkus - toast box
Thai food - amarin
Gulai tempoyak ikan patin - semerah padi, makan palace
Ikan pari/ kembong msk asam pedas - semerah padi
Nasi kukus ayam grg brempah - makan palace x jauh dr semerah padi
Spaghetti carbonara - garden cafe
Mcm2 lah ada..nnt update...

sayahappyslalu said...

rineldi,
wow, kalau nak try satu2 ni, xsempat sbb bulan puasa nak dekat.. hehe.. thanks sharing, memang kadang2 tak tau nak makan apa kat situ, byk sgt choices..

Wan Ros said...

emy, delicious ni kat midvalley ke? aku nk try gak la...huhu

sayahappyslalu said...

wan ros,
haah, kat midvalley.. yes, you should try it..