Sunday, July 24, 2011

My 1 Year And 5 Months Young Boy!

Bergaya tak? Siap ada jam tangan :)

Pejam celik pejam celik, dah naik lagi sebulan umur Haikal.. Today marks his 1 year and 5 months young.. :) Semakin hari semakin bijak anak aku.. Sometimes he did something that we didn’t expect.. That made me amazed and smiled, where this young boy learnt all these..

Let’s see his milestones!

  • Sudah mula makan sendiri.. Nak suap sendiri yang tak tahan tu.. Makan sikit, sepahnya yang lebih.. I realized he always use his left hand to feed his food.. Anak aku kidal ke? huhu.. From time to time, kena train dia makan pakai tangan kanan, takut terbawa-bawak suap makan pakai tangan cebok.. hihi..
  • He knows there are food and drinks; chocolates, vitagen, orange juice etc inside our fridge.. So, Haikal akan pergi kat fridge and asked me to open it for him..Then, dia amik chocolate sendiri dan makan.. Fridge besar, dia tak larat nak bukak sendiri..
  • Segala laci dalam rumah dah pandai tarik.. There is one drawer that I put all his food inside; cocoa crunch, biskut tiger, biskut lemak etc.. Bila nak makan, satu-satu bekas dia bawak kat aku suruh bukak..
  • Sudah tahu basikal, kereta sorong (mcm dalam video), toys department.. Pantang nampak kat shopping complex, dia akan jerit2 tunjuk ke arah benda tu.. huhu.. Semalam, jalan kat Ikano Power Centre, ternampak kereta sorong tu, terus dia tunjuk2 nak turun dari dukungan papa dia.. Kitorang terjumpa kat information counter, tak sabar2 dia naik dalam tu.. Okaylah, sewa RM2 for 1 hour, baru puas hati anak aku dapat naik.. Tapi tulah, tak boleh stop, dia start merengek.. huhu.. Macam-macam hal.. Bagi salah, tak bagi pun salah.. :P
  • Kalau cium tangan waktu salam tu, siap sedut2 lagi.. Bagus ni bawak beraya, kot dapat duit raya lebih.. haha..
  • Cakap suruh lap hidung ada hingus, cepat je dia tarik baju dia dan lap hidung.. huhu… Comot betul!
  • He loves playground.. Kalau kat taman, tak tentu arah semua benda dia nak naik.. Tak padan kecik..
  • Sometimes dia dengar mama and papa talked about him.. Mulalah tersengih2 tengok kitorang.. He understood what we said.. Clever boy! Sayang dia..

Semoga jadi anak yang soleh, InsyaAllah.. Smile

3 comments:

ken said...

he'll grow up one day and enjoy reading this :)

sayahappyslalu said...

ken,
hopefully! hehe..

sayahappyslalu said...
This comment has been removed by the author.