Monday, January 11, 2010

Mengimbau Kenangan Lama…

Picture 499

During weekend, me and my hubby kemas rumah.. Major operation.. Banyak barang2 yang mana tak guna, dah pun dibuang.. Masa kemas2 tu, aku jumpa balik DVD Majlis Konvokesyen Universiti Malaya 2006, yang aku beli selepas majlis convo..

That night, husband excited nak tengok balik since dia tak pernah tengok sebab tak beli DVD tu.. So, we watched it together.. Ini untungnya dapat husband sekelas, 1 DVD dah include both of us in it.. hihi.. Seronok tengok kawan2 sekuliah ambil ijazah sama2.. The best part that I will never forget was one of my friend punya topi tu jauh, right in front the Naib Canselor (betul ke jawatan ni?) yang bagi scroll kat kitorang.. Bukan sekali jatuh, tapi 2 kali.. haha.. Seluruh dewan bising dengan gelak ketawa dari audiences.. Siap ada yang bertepuk tangan.. Yang duduk kat atas pentas pun sama jugak.. What a memory!

Yes, I missed those good old days..

1) Zaman universiti.. zaman remaja yang tak perlu fikir banyak2; spt hutang kereta, hutang PTPTN yang mengejar seperti sekarang,.. Memang seronok.. Yang kena buat hanyalah belajar..

2) Bila dapat scholarship, kitorang satu geng pegi Makan Besar, tengok wayang, almost every semester.. But, I managed to simpan sikit duit scholar utk pegi melancong ke Bukittinggi.. :P

3) Selalu study and stay back sampai malam dengan Dyan, Ely, Ernie kat Menara Kejuruteraan sambil study dan makan2.. Sometimes, aku tumpang stay kat Kolej Ely or Ernie.. Masa ni I start to fall in love with Ayam Goreng Spicy McDonald’s.. hehe..

4) Naik motor bertiga ke kolej bile dah lewat sangat.. Boleh lagi tak sekarang ni?? Berat aku dah bertambah 10kg.. haha..

5) Usha2 orang.. pembakar semangat nak datang kuliah awal.. haha.. Siap ada lagu lah untuk dedicate to certain people..

6) Datang awal ke fakulti.. Surf internet, download lagu Korea and Jepun.. :)

7) Banyak lagi kenangan2 indah yang lain untuk diingat... Terasa ingin diputarkan waktu kembali ke saat itu..

5 comments:

LynnDa @ PeNg said...

satu lagi ko tak include...
print lirik2 lagu buat koleksi kan..
bile lagu tu keluar.. cari lirik nyanyi ramai2...

This is .... said...

peng,
haah la.. yes, aku ingat.. gila2 kite hafal lagu "first love - utada hikaru" tu.. hihi..

eliyana said...

heheheh...emy, sape nye topi ye yg jatuh???aku serius tk ingt...

ade lg satu memory...peng plg suke lagu mariah carey...aku luep tajuk lagu tu...tp disbbkn peng suke nyanyi lagu tu, smpi skrg aku hafal lirik algu tu...

then psl naik motor ber3...leh kot..ko mmg gaik weight, tapi aku loose weight...so compensate lah...aku tkt tk leh naik je sbbnye ruang dh tk muat..hehehe... perut ko dh mkn space...hehehe...

byk sgt kenangan ms study dulu...klu refresh mmg lh...setiap org mesti ade mp3 player...sbb nk dgr lagu... then aktiviti semasa study adalah mkn...wah2...rindu nye...alamak, aku dh tertype mcm tulis blog lak...sorry pn emy...tmpg lalu lak...hahaha

Eyriqazz said...

kenangan lama memang best dan mengujakan..

Great Teacher Onizuka

This is .... said...

Ely,
Chee Chuan punya topi yang jatuh la..
Tak muat dah naik bertiga.. tapi, kalau ko naik motor dengan aku aje, dah kira bertiga juga, sebab sorang lagi ialah baby aku.. hihi..
MP3 accessory wajib.. especially bile naik LRT.. MP3 tu guna sampai rosak la.. memang alah membeli menang memakai.. :)