Thursday, January 14, 2010

Operasi Besar-Besaran…

You know what we did last weekend?

Plan nya ialah nak cuci baju-baju baby aje sebelum baby lahir dan kemas sikit2 yang lain tu.. Tapi, we ended-up buat aktiviti mengemas bilik secara besar-besaran.. Tu yang terjumpa balik DVD-DVD lama tu.. Dalam 2 bilik rumah aku ni, penuh dengan segala macam barang.. Dah macam tongkang.. hihi.. Barang2 aku sorang aje dah berapa kotak entah, dengan buku2 zaman belajar dulu lagi.. Ada surat2 lama zaman sekolah dulu, aku nak buang walaupun sayang.. Tapi, husband aku suruh simpan aje..

Penat gile mengemas ni.. Sampaikan, masa sort2 barang pun aku dah nak tertido.. hehe.. Sementara aku masih larat ni, baik lah kemas sikit2.. Nanti, nak pindah rumah, senang.. Terus angkut aje.. Kotak2 semua dah seal, jadi tak payahlah nak godek2 lagi nak cari barang2 dalam tu..

At last, dapat juga kemas barang2 aku.. Tinggal baju2 aje belum kemas.. InsyaAllah, will continue this weekend kalau rajin.. hiks..

Picture 498 Ni baju baby yang telah dibasuh dengan Pureen ABD Detergent Powder.. Wangi!.. Rasa nak guna untuk baju sendiri.. :)

Note: Erm, aku ingat nak jual la buku2 lama aku tu.. Kebanyakan subject untuk Electrical/Electronic Student.. Husband pun ada, jadi buat apa ada sampai 2 biji buku yang sama kitorang simpan.. Space pun tak cukup.. Rasa-rasa, ada ke orang nak beli??

7 comments:

..nOj.. said...

aduhhh bestnye la perasaan time basuh2 baju baby yg kecik2 tu...

ErnIe said...

listkan buku kat aku.. mana tau aku nk.. hehehe..

This is .... said...

noj,
rasa comel aje pegang baju2 yang kecik2 tu..

Ernie,
Nanti aku listkan.. aku pun tak ingat lah apa tajuk dia skrg..

tinakhamis said...

ko publish jee buku2 ko tu...mesti ada yg nak beli...aku ni pon dok terpikir nak publish kasut and handbag aku..tapi ada ke org nak beli...hehehe

comel laa baju2 tu...having baby boy ker??

This is .... said...

cik Kart,
nanti aku publish kan..
ye, baby boy.. jadi, colour baju yang standard baby boy pakai le.. nak beli pink, ada orang tak approve.. hihi..

asha_nisa said...

emi...aah ko listkan buku2 tu...maybe berguna utk aku gak nnt...

This is .... said...

Kron,
aku kena check dulu la buku mana yang sama dengan encik Ahmad punya.. later i will list them down..