Friday, January 8, 2010

Tahun Baru, Semua Nak Baru..

Roadtax baru, Insurance pun baru.. Apa lagi yang baru?? Last weekend, pegi tukar tayar baru untuk keretaku yang tak
berapa baru itu.. Semuanya khas untuk kereta.. Untuk tuannya, takde apa.. Oh, ada.. ada.. Jangan lupa, ada "orang baru" akan muncul nanti, iaitu our baby.. hehe..

Aku dan husband pegi tukar tayar kat Klang.. Dapatlah 4 biji tayar berjenama Falken..  Ramai orang cakap, boleh dapat harga murah kalau beli tayar kereta kat Klang.. Tak taulah betul ke tak.. And, berapa murah boleh dapat if compared dengan KL, pun aku tak sure.. Tak pernah pulak aku buat survey and benchmark harga tayar kereta ni.. Orang pompuan kan, mana nak amik tahu sangat fasal benda ni.. Janji kereta boleh jalan, sudah.. Air dalam tangki depan (tak tau apa namanya) pun tak pernah check..Air wiper tak tau ada ke tak.. Minyak hitam, lagi lah sangat.. tapi, aku tau, minyak hitam warnanya tak hitam kalau baru tukar.. hihi..

Picture 285

Tengok sport-rim2 kat display tu, memang mengancam.. Husband beberapa kali tanya sebelum tu, sama ada nak tukar sport rims ke tak.. Since, aku ni bukanlah kaki kereta, takde niat nak tukar itu-ini.. Lagipun, aku takde bajet untuk itu, rasa cam tak perlu aje.. Baik beli breastpump.. hehe..  

Picture 289Now, masa untuk service kereta pulak.. Vroom,vroom, kereta aku dah “sedap bawak” sekarang, menurut hubby la.. Ada beza ke? Aku  tak rasa pun apa bezanya… :P

Yeah, lepas ni duduk diam2, duit dah banyak spent kat kereta.. huhu..

Note: Kalau aku orang kaya, semuanya nak tukar baru.. ;) Tapi, aku hanya orang biasa yang hidup sederhana.. Apapun, aku tetap bersyukur dengan apa yang ada.. Alhamdullilah, masih diberi rezeki olehNya..

8 comments:

Sharinginfoz said...

biasakan semua nak baru.. yang penting semangat baru..

Petrol Tanpa Subsidi-RM2.10????

Nak Gelak Ke Tak????

ween said...

selamat tahun baru (^_^)

DaHLia said...

hehehe...same laa...dah nak tukar tayar,baru amek tau rege...mintak kurang sket, terus suh tukar...skrg malas dah nk g jejalan banyak kedai...xkose...masa tu nyaw..

Eyriqazz said...

jangan jadi seperti biar papa asal bergaya dahler...hehehe...

Great Teacher Onizuka

This is .... said...

Sharinginfoz,
boleh kalau semua nak baru.. asalkan ada ongkosnya.. :)

ween,
Selamat Tahun Baru juga..

This is .... said...

DaHLia,
biasalah, orang pompuan memang tak berapa concern benda2 begini..

Eyriqazz,
Hope takde lah sampai camtu skali.. diri sendiri yang susah!

atreyu strange said...

Falken utk rim bape inci nih? Nak tau harga. Huhu. Aku pun nak tukar satu set tayar baru. Memang ade niat beli Falken, tapi 2 biji utk belakang jek kot. Yg dpn nak pakai lain. Heh.

And betol, kat Klang mmg lebih murah beli tayar. Tapi nak trade in tinggi sket, pegi Rawang. Hehe.

This is .... said...

atreyu strange,
tayar 14 inci.. Made in Thailand, baik sikit.. RM500 for 4 biji, siap alignment and balancing.. kalau Made in Indon, murah sikit lagi..