Monday, September 19, 2011

What Is Your Baby’s Diaper Brand? How Much You Spend For It?

Masa Haikal newborn, guna brand Pureen.. Kan masa tu semangat beli time Pureen Warehouse Sales.. Guna diapers tu sampai habis.. Sekejap je habis sebab Haikal selalu berak-berak.. Solution tak mau habis diapers cepat, pakaikan diaper liners.. Then, sambung pakai Pureen Dry 5 yang kaler merah tu.. Tapi aku perasan ada rashes kat bahagian celah paha dia.. So, papa dia belikan pulak Huggies.. Alhamdulillah sampai sekarang pakai Huggies.. Sorrylah, aku tak support Cloth Diaper sebab malas nak selalu membasuh.. hihi..

Roughly dalam sebulan beli 2 packs; 1 untuk kat rumah, 1 untuk rumah babysitter.. Tapi memang pakai lebih sebulanlah for both.. Bila survey2 kat Carrefour, Giant, Speedmart, MyMydin, harga diapers ni memang beza-beza.. My hubby memang surveyor yang tegar ye! haha.. So, bila jumpa yang murah je, memang terus beli tak kira kat rumah ada stock ke tidak.. Murah di sini maksudnya berharga below RM30 per pack.. Last month, stock sampai 6 packs kat rumah.. huhu.. Siap beli saiz XL terus.. :P

IMG_2668 Haikal guna Huggies Dry Comfort dan Huggies Dry jugak, depends harga masa papa dia beli tu.. Kalau takde promotion, Huggies Dry Comfort ni can go up until RM54.90.. Memang tak belilah.. Jumpa yang murah baru beli..

Aku suka diapers Huggies ni if compare to Pureen, sebab pelekat dia bukan jenis plastic.. For the plastic material, bila unzap lebih 2 kali, dah tak melekat lagi.. Haikal dah tak reti diam, pakai diapers asyik senget-senget je.. hehe…

9 comments:

shahida said...

samala kita..darwisy guna pet pet atau huggoes dry comfort yg merah tu..kalau beli huggies yang warna biru tu cepat bocor...at least 2 pack for 6 weeks...

Heartilyina said...

xtau sgt pasal diaper msia ni. lgpn byk sgt xsempat nk try semua lg hihi. but so far dh cuba mamipoko diaper n pants. dua2 puas hati sgt. tp skrg baru discover petpet lg murah but kualiti pn mcm sama mamipoko. so for diaper pakai petpet n pants pakai mamipoko.

pernah guna huggies n drypers tp xingat jenis mana n whether diaper or pants. rasa mcm pakai kertas n design mcm xselesa. (ayat mcm mama plak yg pakai hihi)

aanie said...

sy pun beli pampers time sale je...below Rm30 baru beli...hehe...

aien5283 said...

Anak2 aku guna huggies dry. Biasenye aku bli dkt pasaraya meru, RM 31.90. Dulu 30.90 je, baru ni naik rm1. Aku jarang jln2, so kalau tau ade sale kat mane2, sms lah aku ye, heee.

sayahappyslalu said...

shahida,
yup, yang biru tu memang nipis sikit kot. petpet tak pernah try. lebih kurang jugak harga dia..

Ina,
mamipoko mahal tapi dengarnya memang bagus.. haikal okay je pakai huggies..

aanie,
betul. slalu Carrefour and Giant ada promotion. Jusco harga mahal jugak..

Aien,
aku pun kadang2 beli kat Speedmart je.. dekat dengan rumah..

Queen said...

ha'ah...haritu huggies ada sale...rembat M size sepeket walaupun sufiyyah belum pakai M.. kalau tak pakai drypers je.. kalau beli kat speedmart baru rm28++..

sayahappyslalu said...

Queen,
kadang2 harga speedmart lagi murah dari semua kedai yg ada..

syuhaila binti mustafa said...

dq pakai pet pet... cutting dia sesuai unt baby yg chubby.. prnh try huggies n drypers..tp cuttig dia tak best.. mmg akn borong byk2 kalau ada sale.. :)

sayahappyslalu said...

Syuhaila,
Tak pernah guna pet pet. Dulu, dapat sample adalah cuba skali.. Hehe