Thursday, April 8, 2010

Ikea Invention – Lint Roller..

Jalan-jalan kat Ikea few months back, terjumpa benda alah ni.. BÄSTIS lint roller.. Tak pernah lagi terjumpa kat tempat2 lain.. Beria-ia aku nak beli sebab sofa murah kat rumah senang melekat habuk dan rambut.. Jika sebelum ni, pakai salotape or vacuum untuk bersihkan sofa tu, sekarang tidak lagi.. ceh, macam iklan pulak.. :P

untitled 

Source: Ikea Malaysia

Konsepnya sama macam pakai salotape.. dia ada few layers of adhesive paper yang boleh lekatkan dust/dirts on top of it.. just golekkan aje roller tu kat sofa.. so, bile dah penuh kotoran atas layer tu, terus buang and guna pulak the next layer.. Kalau layer dah nak abis, jangan risau, ada jual refill dia.. 

IMG_4864This is the way to use it..

Note: Suka pegi Ikea and tengok barang2 dia.. Even mula2 takde niat nak beli apa2, tapi, bila balik mesti ada jugak barang yang dibeli.. and Karipap Ikea takkan dilupakan..

5 comments:

tinakhamis said...

karipap Ikea sangat sedap...lamanya tak makan...yum yum

This is .... said...

cik kart,
aku rasa yang skrg ni dah kureng sikit la berbanding dulu..

fatin itu saya said...

menarik weh roller neh..

asha_nisa said...

kat cosway pun ada gak jual roller tu.....

wah lamanya x mkn karipap ikea....huhuhuhu

This is .... said...

fatin,
memang menarik.. segala bulu pun boleh lekat.. haha