Tuesday, May 15, 2012

Poplook Wardrobe..

These are my collections so far! hehe..

wardrobe 
I’m loving it.. Red heart

Sangat syok bila tengok baju colourful dalam wardrobe.. Tu yang sometimes, bila nak beli mesti fikir dah ada ke belum kaler tu.. Wardrobe ialah Haikal punya.. Baju Haikal sikit aje, apa salah mama dia tumpang.. ;)

But, aku ada terfikir, kalau pregnant macam mana? Tengok jelah ye, tunggulah sampai dapat pakai balik bila dah kurus.. hihi.. Harap-harap kuruslah ye… :P

henley tunic Me in Henley Tunic.. Aku ada kaler hijau, my first ever purchase with Poplook.. Sebab suka, aku beli kaler grey pulak.. Blouse ni aku suka untuk bawak keluar jalan-jalan instead of pakai pergi ofis.. Lebih santai, berkedut2 pun okay saja.. hehe..

You will often see me like this.. Camwhore depan cermin sorang-sorang.. hihi.. Segan jugak nak mintak kawan snap photo, unless my good friends.. Tapi kan, cubicle mate aku pun selalu jadi mangsa, seorang pakcik bangsa Singh.. Dia selalu jugak tolong aku snap photo, cuma biasanya gegar sikit.. Biasalah tangan orang tua..  hahaha..

novo Red Novo Blouse.. I wear it with Flare Skirt..

henley Henley Block Tunic.. Labuh, takdelah aku tertarik-tarik blouse takut nampak seksi.. hihi..

darlene  Darlene Blouse in Dark Orange.. Wore it yesterday to office.. Rasmi tudung baru jugak.. hehe.. Dah balik rumah, baru snap photo.. Ada bau masam kat situ.. haha..

Tudung sekarang macam-macam pattern, tapi tudung bawal dan sejenis dengannya aje yang aku pakai.. Tudung ni sepatutnya ada rambu-ramba kat bahagian tepi, siap2 aku potong sebelum pakai.. :P

17 comments:

Kancilbiru said...

oh KB pun dah gila sama poplook..hehe

zamzana07 said...

emy! beli tudung tu kat mane?

sayahappyslalu said...

Kancilbiru,
Hehe.. Susah nak stop.. Huhu

Zamzana07,
Beli kat sepupu.. Dia jual tudung..

Hayati Rameli said...

kak, kenape buang rambu ramba kat tudung tu? hehe..orang skrg pakai bawal ade accesories rambu ramba plak ;P

sayahappyslalu said...

Hayati Rameli,
hehe.. saja suka2 tak biasa ada accesories. hehe.. nanti tudung lain, i try pakai.. hehe

Navaneetham Krishnan said...

Just like you, I too prefer mostly plain colored outfits because these are easily mixed and matched.

MamaAliya said...

thanks for sharing emy.kenal poplook pun trough your blog entry :-P

sayahappyslalu said...

Nava,
I love printed tops too.. :)

MamaAliya,
thanks singgah blog saya.. hehe

CHeeSYaNa said...

i love poplook too.. tp dah 2 kali return tops sebab tak muat kat punggung :( sedih coz i like the baju so much..

sayahappyslalu said...

Cheesyana,
oh, gitu.. kena cari yg jenis loose2 sikitlah.. i pun kalau suka, terus beli, kadang2 kalau kecik pun beli jugak.. kalau tak muat, pulang balik.. hihi..sebab nak sedapkan hati sendiri :P

Salamz said...

Assalaamualaikum,
Salam kenal, saya pun suka & selalu beli poplook tapi jarang buat entry coz malas nak ambil gambar. Lepas ni boleh la buat mcm awak..best jugak :)

sayahappyslalu said...

Salamz,
hehe.. pls share the URL ye nanti.. :)

Nurdiana Kamalul said...

Hai. Saya nak tanya, tops poplook yang colour white with black polka dots tu jarang tak? (you got that blouse) Thanks!

sayahappyslalu said...

NurDiana,
tak jarang.. so boleh pakai mcm tu aje.. hehe

CMAA CHIMMOT said...

sis, xnak letgo ke henley tunic hijau 2??? hihi..

CMAA CHIMMOT said...

sis, xnak letgo ke henley tunic hijau 2??? hihi..

sayahappyslalu said...

chimmot,
hehe. tak juallah.. dah lunyai dah asyik pakai.. :P