Saturday, May 26, 2012

The Overpriced Mohd Chan Abdullah Restaurant..

Tengahari tadi keluar makan ke Bangi.. Hubby nak makan western food, but I suggested Mohd Chan Abdullah Restaurant instead.. Tak pernah makan situ sebelum ni.. So, just wanna give it a try..

Sampai sana, we looked at the menu.. Yang bahagian lauk-lauk tu.. Sangat terkejut tau satu pinggan lauk kebanyakan harga RM20 contoh macam butter prawn, sotong goreng, kerabu sotong etc.. Bagi aku, apa special sangat sampai mahal gile! huhu.. Kalau aku makan berdua je dengan hubby, amik 3 lauk, belum masuk nasi dan minuman, mahu nak dekat RM80.. Sayur broccoli dengan udang pun RM20, gile ke hapa? Baik masak sendiri!

At last aku cakap, tak payahlah spend banyak-banyak, beli ala-carte aje.. So, we both order this kuey teow kung fu.. Hubby tambah wantan dan pau..

IMG_1133

Kuey teow kungfu pun rasa biasa-biasa aje.. Wantan tak sedap, air sirap bandung cincau tawar, inti pau pun tak sedap.. So, what is so special so that they charge mahal giler? Aku tak faham.. huhu.. Wantan tak abis, aku bawak balik, sampai ke malam ada lagi..

IMG_4982   Ada satu cerita kat sini tadi.. Haikal bukak topi dia masa kat restaurant ni.. Then, bila dah lepas makan, pergi ke Manjaku.. Dah balik baru aku perasan topi dia tak ada.. huhu.. Sedih aku.. One of our favourite cap..

So, patah balik ke Mohd Chan Restaurant tu.. Tanya pekerja yg kat depan tu, terus dia cakap tak ada.. Bukan nak try tanya kat pekerja yang kemas meja kitorang duduk, mana tahu dia nampak.. Serious my hubby bengang! Dahlah pekerja semua foreigner, cakap Melayu pun tak betul.. Geram sangat..

Sebab geram, order Gymboree yang additional batch ni belum submit, terus masuk 2 topi dalam cart.. huhu.. Tapi kaler lainlah..

So, this will be my first and last visit to this restaurant! Mahal, service tak bagus!

Note: Gymboree order yang Fill-A-Bag sales ni, aku dah submit Jumaat, tapi ada lagi satu batch untuk submission.. Sebab yang hari tu dah ramai, tak boleh order sekali harung.. So, sesiapa yang minat, masih boleh bagi list.. :) Boleh beli baju untuk raya sekali hehe..

Note 2: Kalau nak shopping, dan sambil tu boleh berjimat, ini solutionnya.. hehe

6 comments:

Qistin Fadzin said...

Aku pon penah try kat situ... Surprisingly it was full house. Setuju part mahal & xsedap tu...

cik happy said...

kat klang pun ada branch dia... seriously saya xkan pegi dah kedai tu...makanan sejuk..dan x sedap...=(

sayahappyslalu said...

Kid,
memang ramai, aku pun tak tahu apa special. tp mahal giler, mmg tak reasonable langsung..

Cik Happy,
same like you, i will never go to that restaurant again.. huhu

Pinkish Mumma said...

yup...mmg...i tggl area sane cuma pernah pegi skali je..then trus banned xmoh dh pegi..mkn ntah papaer..pastu panas pastu mahal..oohhh god..seriously..i trus xmoh dah makan sane...

edrina said...

tak pernah try.. takkan try lah biler dah tahu hihi

sayahappyslalu said...

Pinkish Mama,
i pun dah serik.. huhu..

Edrina,
better dont! :P