Tuesday, May 29, 2012

Drawers Cabinet That Do Wonders!

Setiap kali masuk bahagian dapur, mata mesti ternampak INI!

IMG_1158 Hari-hari tengok ni, dengan barang-barang especially buku2 dan surat2 menimbum, mataku rasa sakit.. huhu.. Itu belum masuk macam-macam beg kat situ.. Haikal punya beg pun termasuk skali..

Sekian lama bertahan, akhirnya kitorang melangkah jugak ke Ikea last 2 weeks.. Cari drawer atau cabinet yang berkenan.. Malangnya time tu, barang yang dihajati dah abis stock.. Terkilan sungguh!

So last Sunday, pagi-pagi dah call Ikea tanya stock ada ke tidak.. Siap-siap, kitorang terus ke sana, sebelum ke kenduri kahwin kawan.. Aku masuk dengan Haikal berdua, my hubby parking kat luar, tunggu kat tepi sebab malas masuk parking time school holiday begini..

Without further delay, terus masuk, amik trolley dan terus ke rak cari barang.. Tapi, dengan kehadiran Haikal, agak delay jugaklah.. Budak kecik ni suka joget-joget tak reti diam, melambatkan pergerakan.. haha.. Takut kena langgar dengan trolley orang je..

ikea

Time papa dia nak install cabinet, time tulah dia sibuk jugak nak bukak manual, belek-belek skru, papan-papan tu.. Haish.. Tak boleh tahan!

haikal

9psqv0 
Ikat duduk dalam high chair.. Melalak jugak! huhu.. Terus bawak masuk bilik dengan mama skali tertidur.. hihi..

Aku bangun tidur, my hubby tak siap lagi install.. Memang payah nak pasang.. Lucky ada drill, so part mengskru tu agak mudah.. Kalau tak, sakit-sakit tangan jugak mengerjakannya.. Bagi orang tak sabar macam aku, alamat upah orang suruh pasang.. hihi..

Inilah dia hasilnya!

IMG_1159 Tersorok segala timbunan-timbunan yg kelihatan.. haha.. Tupperware memang purposely ada di situ.. My signature tu.. LOL..

brimnes
Sebelum & Selepas.. Smile with tongue out BRIMNES 4-chest drawers cabinet..

IMG_1160
Overall view.. Suka kaler putih, tapi janganlah Haikal makan nasi lauk kuah kicap, ditepeknya tangan kat situ.. huhuhu..

Bangun dari tidur, Haikal buat spot check.. Tak puas hati, dikeluarkan semua beg-beg.. kehkehkeh..

IMG_1170
Atas tu letaklah frame-frame kecik-kecik.. Bolehlah cuci gambar lagi beberapa keping, boleh letak atas tu.. Agak tinggi, Haikal tak boleh capai..

3 comments:

Cahaya Kita said...

cantek nye...

wani sc said...

cantik lah drawer tu. ahad lepas pegi juga IPC dan ikea. mak aihh ramainya orang. tak penah pergi masa weekend tak tau plak macam tu gayanya

sayahappyslalu said...

Cahaya Kita,
Thank u :)

Wani SC,
memang ramai kalau time cuti, especially cuti sekolah.. tak sanggup bersesak2.. kalau saja2 nak jalan2, memang i tak pergi..