Wednesday, March 14, 2012

Online Shopping, Makes Me Crazee..

Ingatkan dah stop dah online shopping ni.. Masa Haikal kecik selalulah.. Sikit-sikit barang sampai rumah mak.. Toys la, buku la, baju lah, topi lah.. huhu.. Bila Haikal dah besar ni, kurang sikit.. But, now, makin menjadi-jadi balik.. huhu..

Dimulakan dengan my first purchase… Pakai sedap.. Then, beli lagi satu pulak.. And it didn’t stop there! :P

The list continues with…

tari-maxi-dress-royal-grey Tari Maxi Dress..

flare-jersey-maxi-skirt- Flare Jersey Maxi Skirt - Black

penny-chiffon-maxi-dress-dark-pink Penny Chiffon Maxi Dress - Deep Pink Polka

princess-jasmine-dress-black  Princess Jasmine Dress - Dark Purple.. Dress ni labuh sikit, kena potong.. Leher agak luas, so kena beli tube/singlet to cover up..

And my recent purchase is this.. :)

dahlia-blouse-mustard  Dahlia Blouse – Mustard

Oh no, ada lagi satu.. Baru sekejap ni beli.. hihi.. Ada offer 20%, berbelah bagi nak beli ke tak.. Actually sama je dengan blouse pink aku, but this different colour aje.. :P

brenda-blouse-blue Brenda Blouse – Blue

Setiap kali Poplook buat announcement of new collections/arrivals, akulah antara ramai-ramai tu yang menjenguk websitenya.. :P Tak fikir-fikir lagi, tengok saiz okay, model pakai pun cantik, terus proceed with payment.. Kalau lambat, sure habis cepat, entah bila keluar design yang sama.. huhu..

Teruk ni aku addicted, kan?.. Tapi kan, aku jarang beli baju.. Kalau pakai baju tu, memang asyik ulang-ulang pakai sampai kain berbulu.. huhu.. So, ni kira replenish what I have in my wardrobe lah.. Siap ada azam nak kumpul banyak colour yang lain-lain.. :P My husband sure geleng kepala.. huhu.. Baju lama nak bagi siapa? Adik aku besar lagi dari aku.. hihi..

Sekarang aku kat Gemas, meruntun jiwa raga nak tunggu parcel sampai kat tangan.. Parcel semua hantar kat rumah mak.. Tapi mak pergi Klang.. Baguslah tu, kena amik kat post office.. Nanti mintak tolong adik amikkan.. Aku mana sempat, busy kalah BikMama.. haha..

Sekian sahaja cerita hari ni.. I’m bored in the hotel room.. Rindu nak gomol-gomol Haikal.. Hilangkan boring, kite online shopping.. haha.. Takde kena mengena.. :P

20 comments:

LynnDa @ PeNg said...

aku pun suka poplook ni.. harga affordable.. tapi baju yang aku nak sure habis.. sebab aku tak follow sangat.. tapi ko ni mmg banyak betul shopping.. one thing aku takut beli baju online sebab body aku ni payah sikit.. kena try or cari baju yg loose2..

sayahappyslalu said...

Peng,
subscribe notification kat emaillah. senang alert.
memang pun, cepat sgt habis stok. kalau nak beli, jangan fikir "malam nantilah beli", memang kempunan.. hehe.. especially design yang comel2.. :)
shopping skrg, nanti raya tak payah shopping.. ye ke? haha..

CHeeSYaNa said...

u manage to purchase penny chiffon dress? I'm soooooooooooo jealous.. biler dia re-stocked, dalam 20 minit je dah sold out.. lesson learned, if dia kata start kol 11, kol 10.50 dah kene get ready.. :( nanti amik gambar pakai baju tu plis! Tq :)

sayahappyslalu said...

Cheesysana,
Memang lucky i cepat. Memang dah siap sedia depan PC untuk beli kalau ada berkenan.. Hehe.. Tak tahu bila dia restock, tapi ramai yg nak baju tu..

Fatimah said...

UPload lah gambar dengan dress labuh tu, nak tengok..

Adriana said...

Nak tanya la. Blouse Poplook nie kain nyer jenis ape yek?

sayahappyslalu said...

Adriana,
blouse yg mana? kalau yg jenis jersey cotton tu, mcm kain palazzo yg stretchy tu.. kalau silky mcm2 jenis kain..

Shairah Ghazali said...

selamat ea payment online ni?? takotlaa

sayahappyslalu said...

Shairah,
Selamat.. Make sure pilih website yg dipercayai..

aj said...

Salam sis..kalau nk let go penny polkadot tu bgtaulah saya ye..tq

sayahappyslalu said...

Aj,
I ada 1 penny dress tak pakai lagi.. With tag.. I mmg plan nak jual je.. Nnti i snap photo dulu.. Tunggu weekend, bila balik KL.. Bg email okay..

aj said...
This comment has been removed by the author.
aj said...
This comment has been removed by the author.
FAZLINA AZIZ said...

klu ade nk letgo penny chiffon contact me at withallgrownup@yahoo.com

sayahappyslalu said...

Fazlina,
okay, kalau ada, i bgtau :)

Nik Lisa said...

best tak brenda blouse tuh? :)

sayahappyslalu said...

Nik Lisa,
Okay, kain berat.. Tapi kolar dia luas sikit..

-aishah- said...

salam awk..

kalau awk nk letgo penny polkadot pink tu, sy nak beli.. lame dh carik.. hihi..

thanks!

-aishah- said...

salam awk..
kalau nak let go penny polkadot pink tu, sy nak beli.. lame dh carik.. huhu..

thanks!

nur hidayah said...

Salam.klau nk letgo penny polka tu sye nk erk.wassap sye 0139251336.pleasee..tq awk.