Tuesday, March 27, 2012

Gymboree Parcel (2nd Batch) Has Arrived..

How excited I was.. Walaupun, kebanyakan barang-barang ialah kepunyaan kawan-kawan dan my blog readers.. hehe.. 

The parcel has arrived at my doorstep.. Ada sebanyak 50+ items in that box.. tu yang boleh tahan berat tu.. huhu.. As expected, kena custom tax.. Nasib dia tak sangkut lama sebab aku pilih guna Express Delivery kali ni.. Tak mahulah Standard Shipping lagi, tak boleh track kat mana parcel kite tu.. huhu.. Lagipun, aku tak sabar.. hehe.. The best part is untuk 2nd batch dan 3rd batch (will arrive tomorrow) ialah FREE SHIPPING from the US.. Best kan? Aku ada voucher, so kira voucher tu tolak shipping lah.. Jimat kat situ..

IMG_4697 

Masa bukak parcel, Haikal pun excited sama.. Dibeleknya satu-satu, siap suruh bukak plastic.. hehe.. So, aku bukakkan barang yang Haikal punya.. Time tu jugak dia nak try semuanya.. Tak sabar-sabar bukak baju.. :P

IMG_4698 Belek kasut orang.. Lepas tu cakap “ama..” maksudnya sama dengan kasut dia.. hehe..

IMG_4703 Seluar baru saya..

gymboree_haikal Ni gambar Haikal bergaya.. Dari atas ke bawah, semua Gymboree.. Seluar tu, besar sikit.. Aku beli saiz 3T, kite pakai rayalah, okay? :)

Ni antara gambar items yang diorder.. Aku takde box, sebab kebanyakan dah guna hantar Tupperware.. Yang mana sikit-sikit tu, masuk envelope aje.. 

IMG_4699

IMG_4700

IMG_4701

IMG_4704

IMG_4706

IMG_4707

IMG_4708 

Semalam dan hari ni, aku dah post semua parcels kepada kawan-kawan.. Tak sempat nak update kat semua fasal tracking number.. Bila dah dapat, let me know, okay.. Fasal bayaran tambahan untuk Poslaju, kira settle sajalah.. Malas nak fikir.. hihi.. Hope you are happy with your purchase.. :)

Here are some photos Haikal dengan new hat and t-shirt.. Malam semalam kitorang ke The Mines.. :)

IMG_4716

IMG_4718

IMG_4719 Bila pakai topi ni, aku membayangkan anak aku macam pemain golf.. keke.. Sekali tu kawan cakap, macam Maher Zain.. Ha’ahlah, lupa fasal Maher Zain selalu pakai topi gini.. hehe..

IMG_4720 Lasaknya anak aku bila bawak keluar.. huhu.. Yang peliknya, bila berdua dengan papa, dialah umat paling baik.. hehe..

To those yang berminat nak beli barang-barang dari Gymboree lagi, InsyaAllah, aku akan open orders bulan April nanti.. Middle of April.. Make sure cepat ye, jangan ketinggalan.. Kalau quota dah penuh, memang tak dapatlah.. hehe..

14 comments:

Fathunnajah said...

x sabar nak dapat parcel... huhu. Kalu ok mcm nak join lg bulan April nie... ade sales jugak ye? Tq ye emilia :)

mizatye said...

haikal dah boleh jadi model Gymboree! hehe..tak sabar tunggu parcel ;)

Farah Ikin said...

Salam...good news parcel dah arrive kat Emelia..tak sabar tunggu sampai kat umah hehe...InsyaAllah ada rezeki nak join lagi lah April ni ;)

izzatiazizan said...

next time saya nak join!!

sayahappyslalu said...

Fathunnajah,Mizatye,
Kalau takde apa, dalam awal next week sampai ke depan pintu rumah :)

Farah Ikin,
dah sampai ke belum parcel nya?

Izzatiazizan,
boleh! no problem :)

Fatimah said...

lame x baca blog you, so , outdated ..hehe gymboree tu mcm mana nak tgk list brg utk order?

sayahappyslalu said...

Fatimah,
tengok kat gymboree.com
kalau minat, nanti bg saya nama item, no. item, link and size..

ieyda said...

order skrg blh ke?

sayahappyslalu said...

ieyda,
boleh aje. nanti saya masuk cart dulu.
tapi proceed order bila dah full quota nanti.

ieyda said...

order by email ke camner?maklumlah 1st time nie nk beli bj oversea...hehehee... ieyda suka baca blog awak nie...umur berapa yer...main pangil awak saya je nie...ieyda 26.

ieyda said...
This comment has been removed by the author.
sayahappyslalu said...

Ieyda,
boleh email je. kat emelia_khamis(at)yahoo(dot)com

umur 29, panggil Emy je.. I'm not that old.. haha

marliza said...

salam..ada lg x topi maher zain tu..minat..baby 4 month +++

sayahappyslalu said...

marliza,
i ada bukak order skrg.. i tgk kat website gymboree ada 1 jenis.

boleh refer ni:

http://www.gymboree.com/shop/dept_item.jsp?PRODUCT%3C%3Eprd_id=845524446030592&FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374303497569&ASSORTMENT%3C%3East_id=1408474395917465&bmUID=1382488850096&productSizeSelected=0&fit_type=