Sunday, March 4, 2012

Susu Murah?

Bila anak dah start minum susu botol, aku tak tahulah orang lain, tapi aku and husband selalu cari the chepest price available untuk susu Haikal.. Haikal minum Enfagrow original flavour, dari umur 1 tahun 2 bulan sehinggalah sekarang..

Biasanya kat Jusco jual RM103.99..tapi kitorang memang tak beli kat Jusco sebab mahal.. Sebulan guna more than 2 tins, boleh tahan harganya.. So, biasanya kitorang cari kat MyMydin kat area rumah, dapat dalam RM96 macam tu..



Last week disebabkan susu habis di tengah2 minggu, my hubby mintak aku belikan kat Jusco.. Harga RM97.99 setin.. I bought 2 tins..

Selang 2 hari lepas tu, kitorang ke Carrefour BTHO.. Sekali tu nampak ini!


Puas perhatikan, betul ke untuk Enfagrow A+? Sebab tak pernah lagi jumpa semurah ini.. Apalagi, dari nak beli 2 tins, jadi 4 tins.. Sekali tu 6 tins terus.. Haha.. Jimat! Tengok Chinese lagilah, beli banyak tak ingat.. Lagipun masa tu last day.. Tahanlah 3 bulan kot stock ni.. :) Haikal dah tak menyusu badan, so cepatlah setin tu habis..

- Posted using BlogPress from my iPad

8 comments:

Natascha said...

me also mesty cr yg murah..kte ade pilihan kn.. Mcm Rayyan gune susu s26 Gold..1.6kg dlm rm79..klo kt JJ mmg mhal,tgk groceries pon dah tau.. slalu sy bli kt tesco,sbb bile compare to others,its value for money la..tp kdg2 ade 1 supermarket kt Nilai ni named Zemart,kt bdr enstek..slalu juga wt offer tp xtentu mase.. pnh susu Rayyan yg harge ni jd rm62 je..mmg borong sakan lah..bratur byk kali sbb limited 3/cstomer..hehehe.. Rayyan sminggu 1 tin..fengsan makkkkkkkkk........

YAYA AZURA said...

Susu murah harus kena borong banyak-banyak.
jimaaattt....

Mahirah Kamaludin said...

Rasanya kat 99speedmart susu biasanya murah..

sayahappyslalu said...

Natascha,
Haikal bila tak menyusu ni pun lebih kurang 1 minggu setin.. huhu.. Mau dekat RM400 sebulan.. Parah..

Yaya,
betul tu..

Mahirah,
situ murah, tapi dia tak jual yang saiz besar dalam tin ni..

Fatimah said...

umar minum enfagrow dekat 3 kotak..pastu cirit..pastu terpakse tukar Nan semula..huhuh

sayahappyslalu said...

Fatimah,
tentu ada yang dia tak sesuai dengan susu tu.. Yeah, better pilih yang sesuai..

annesse said...

salam..mydin mne yg murah tu...blh share?

sayahappyslalu said...

Annesse,
I beli kat area rumah i, balakong. Tp tgk jugak, sometimes mahal jugak. Kena selalu survey