Sunday, October 9, 2011

I’m Officially A DIGI User Now..

Selama 10 tahun setia dengan Maxis, now I realized Maxis sudah tidak relevant dengan peredaran masa sekarang.. Why I said so? Zaman sekarang ni zaman teknologi.. Everyday, every night, everywhere people are connected to the internet.. Tapi harga pakej Internet Maxis sangat mahal, okay!

Masa beli iPad hari tu, I was considering between Digi & Celcom.. Kawan aku cakap Celcom murah.. Tapi, murah-murah pun Basic Plan dah RM68.. Pergi kat Digi lagilah murah.. :) Tahu tak berapa harga plan aku amik? Only RM38 sahaja.. Tolak autobilling RM5, setiap bulan aku bayar RM33… So far, internet speed still okay.. Ada sesekali slow, tapi still boleh sabar.. Kalau lambat sangat loading especially Facebook, aku gunalah application lain.. Twitter kan ada.. hehe..

And last Friday, my hubby telah tukar our Maxis handphone plan untuk guna Digi pulak.. Sebab apa tiba-tiba tukar? Because of this!

digiThe iPhone 4 promotion from Digi.. Murah tak? RM43 je untuk call and data plan.. This the cheapest so far.. Since aku ni supplementary line, aku amik pakej RM30 aje, without the data plan… Telefon dan SMS je guna handphone.. Nak internet browsing, guna iPad aje..

Ini dia plan yang my hubby amik.. iDigi 88.. Data plan 1G, siap sekali free calls of 200 minutes to all service providers, 200 SMS and 20 MMS.. Kalau exceed 1G, takde charge apa-apa, cuma slow sikit..

digi2

Kebetulan time dia pergi Digi centre tu, pakej RM53 ada diskaun lagi jadi RM43.. Kira punya kira, memang sangat jimat.. iPhone 4 tu, harga dia RM1990.. Actually boleh jugak amik the package iPhone + iDigi 88 plan untuk bayar RM144 for 24 months installment.. Tapi bila kira balik, better bayar separate, jimat 2 months installment.. Dah buat calculation dah.. hehe..

Anyway, it’s our own choice.. Pilihan aku tentulah yang murah dan jimat.. Smile

No comments: