Tuesday, October 11, 2011

Eat With Sauce...

Bukan sebarangan sos.. It is not ketchup either.. It is chilli sauce!







Haikal boleh makan cili sos dengan selamba aje.. Makan fries, nugget, wedges kalau dia nampak ada sos atas meja, mesti dia nak jugak.. Siap jilat2 lagi.. Huhu.

In fact, bukan pedas cili sos aje dia tahan.. Tom yam, sambal udang, asam pedas pun dia makan jugak.. Of course lepas satu suap mulut dia dah ternganga kepedasan.. Tapi, nak lagi.. :p Ikut mama, suka pedas.. Hihi.. Time pregnant dulu, memang makan pedas2 especially Prosperity Burger, sekali anak keluar pun suka pedas.. Hihi..

Well, takdelah aku bagi dia makan pedas selalu.. Sakit perut anak aku.. Huhu.. Tapi kan, bila Haikal makan tak memilih ni, memang senang nak bawak dia ke mana2, tak perlu fikir kena prepare packed food for him.. Senang jaga.. :)

- Posted using BlogPress from my iPad

3 comments:

Fatimah said...

Hi..Happy Selalu,

Suker sgt tgk Haikal..sebab karakter fizikal mcm anak saya..iaitu kepala bulat..rambut halus dan c banyak..tp anak saye kecik lg dari Haikal..melihat tumbesaran haikal..mcm panduan pd saya. Ya! kalau hati rasa x seronok tgk aje wajah comel diorang..hilang terus resah gelisah..kan.. Subhanallah..

Heartilyina said...

Senang kan kalau anak boleh mkn pedas. Sblm2 ni kena prepare 1 dish utk Ihsan. Asing2. Skrg sng la boleh cedok sket2 lauk yg sama hihi.

sayahappyslalu said...

Fatimah,
hehe.. anak ni memang pengubat segala masalah.. :) walaupun dia lasak, buat sepah, tengok aje telatah dia, boleh buat kite senyum.. tak sampai hati nak marah..

Ina,
yup, aku masak sekali untuk Haikal.. biasanya, sayur2 dan lauk ayam camtu dia boleh makan skali..