Tuesday, March 15, 2011

The Yummy Tutti Frutti…

Siapa tak suka aiskrim, angkat tangan? Rugi satu nikmat makan, kalau tak suka aiskrim.. hehe.. Aku suka aiskrim especially chocolate flavour.. Aiskrim cone Mc Donald pun sangat suka.. Bagi makan tiap2 hari pun, no problemo.. hehe.. Aku jugak sanggup drive thru kat McDonald semata2 nak beli aiskrim sebiji yang harganya RM1.05.. haha..

Okaylah, bukan nak cerita tentang aiskrim McDonald pun.. Aku baru try Tutti Frutti frozen yogurt semalam.. Dengan adik aku, Sofia.. Kitorang pergi Bank Islam kat Wangsa Walk sebab nak bukak akaun bank adik aku.. Tapi, tak boleh sebab mak tak datang sama.. So, tak jadilah bukak akaun.. Kat sebelah bank, ada kedai Tutti Frutti ni.. Adik aku nak makan aiskrim.. Aku pun okay aje, nak jugak cuba.. Tak pernah lagi try aiskrim ni..

Masuk2 kedai, blur aje, aku terus ke kaunter.. Cashier pun tanya "First time ke?".. Aku pun cakap ye.. Aku tak tau apa yang perlu aku buat kat dalam tu.. haha.. Dia pun tunjuklah ada cup size small, medium and large berhampiran pintu masuk.. So, boleh pilih mana saiz yang kite nak..

IMG_1533

Lepas tu, boleh pilih icecream flavour kegemaran kite dari ice cream dispenser yang ada kat situ.. Macam2 flavour ada, strawberry, original, red velvet, chocolate etc.. Banyak sangat pilihan, rasa macam nak amik semua.. hehe..



Dah amik ice cream, boleh pilih pulak toppings apa nak letak dalam ais krim tu.. Ada buah strawberry, chocolate chips, peach, marshmallows etc.. Ikutkan adik aku, semua dia nak.. huhu.. Aku cakap amik sikit2 aje kalau nak rasa..

And, dah puas hati dengan pilihan, terus ke cashier untuk bayar.. Macam mana dia kira? Berdasarkan berat aiskrim tu.. RM5.30 for 100gram.. So, kitorang punya icecream yang dikongsi berdua beratnya 300grams++, kenalah nearly RM17... And the best part, ada 20% diskaun sebab happy hour (12pm-3pm).. hehe.. So, harganya RM13++ camtulah..

IMG_1528

Inilah dia rupa yogurt ice cream kitorang.. Yummy, especially chocolate and strawberry.. Yang red velvet tu, tak rasa sangat..

IMG_1531

IMG_1529

Khamis ni, kena bawak mak skali bukak akaun Bank Islam, dah pesan kat adik aku, no more ice cream.. Dah rasa sekali, sudah! hehe..

7 comments:

||kiena|| said...

wah,.. mmg kene cube skali!

maro^gal said...

i saw this Tutti Frutti at shopping complex too but i havent get to try...
heard is quite expensive... >.<

sayahappyslalu said...

kiena,
cuba sebelum masuk mode berpantang nanti.. telan liur asyik teringat.. hehe..


maro^gal,
yeah, quite expensive if compared to ice cream McD.. hehe

Nur Hanani said...

tutti frutti ni memang best. hari tu g kat bangi. Masa nak bayar tu, terkedu jap.harga RM27. hehehe..first time gak masa tu..main amik je.. :)

Entri Terkini: Workshop Produk Terbaru Lancome di Loreal Malaysia..seronok seehhhh...

sayahappyslalu said...

Hanani,
masuk kedai ni, memang kena sentiasa ingatkan diri sendiri supaya tak amik banyak2.. hehe..

efa fairuz said...

oooo.. tutti frutti ni aiskrim ke.. aku igtkan apeee la yg best sgt sampai most of the bloggers sebok buat review.. kalau aiskrim memang best la..huhu

sayahappyslalu said...

efa,
aiskrim ler.. kalau tak, takdelah aku beria cerita.. ehhee