Saturday, March 19, 2011

Apa Jadi Dengan Cupcake Aku?

Khamis petang, terajin buat cupcake.. Balik kerja terus keluarkan barang-barang dan adun.. Check-check, tengok soda bikarbonat dah abis.. Sebab malas nak pergi ke kedai, aku pun belasah ajelah.. Still guna resipi yang sama, tapi tak ada soda bikarbonat aje..

Dengan yakinnya bila dah siap adunan, aku bakar seperti biasa.. Masa dalam oven lagi aku perasan cupcake aku tak berapa nak naik texture nya.. Bila dah masak, aku keluarkan dan sejukkan kat dapur.. Bila datang balik, aku tengok flat aje permukaan cupcake2 aku.. huhu.. Alamak, tak jadi! Rasa dia okay, tapi cupcake aku jadi mampat, tak gebu macam selalu.. huhu.. Aku risau tak habis makan sebab tak berapa jadi..

Ni datang Wangsa Maju, aku bawak semua cupcake tu.. Ingatkan diorang tak suka.. Naik tak naik cupcake aku, tak jadi masalah, semua adik-adik aku balun.. Baru tadi ni dah selesai semuanya.. hehe.. Next time, aku letak soda bikarbonat.. Baru aku tahu apa fungsinya soda bikarbonat tu.. huhu.. Selama ni main lebur aje semua ikut resipi, tak tahu apa fungsi2 bahan dalam masakan.. haha.. Janji sodap! :P

Next time I promise it will look like this:

IMG_0627

4 comments:

shahida said...

bg la resepi pn emi..

sayahappyslalu said...

shahida,
nanti aku post kat blog..

Suhada Amalina said...

kak emy,

mane nak beli cups tuh?

sayahappyslalu said...

Ard,
yang itu, akak rasa dulu beli kat giant lah.. try lah tengok ada x..