Monday, March 21, 2011

Caca Merba...

1. This whole one week, ada training kat bangi. Syok sebab dekat dengan rumah.. Balik awal, sampai rumah awal, boleh masak awal dan siap semua before amik Haikal kat babysitter.. Susah nak masak bila anak merengek dan bergayut kat kaki sokmo.. Huhu.. So, bila dah amik baby, balik tu dapatlah relax2 dan teman dia main sambil tengok tv dan tunggu my hubby balik..

2. I am addicted with one of the game in my handphone.. Block'd game.. Gilerlah, asyik nak main game tak kira masa.. Selalunya aku main masa tengah menyusukan Haikal.. Hehe..

3. Semalam diberitahu yang kitorang akan pergi training di Perak bulan May nanti.. Bagi yang bujang2 tu, seronok lah kot.. Tapi, bagi aku, seperti biasa berat hati nak kena tinggalkan baby lagi.. Huhu.. And once again aku kena stock up EBM yang dah tak berapa banyak sekarang ni.. My milk production is still okay.. Alhamdulillah.. Cuma tak banyak stock sebab pumping session dah berkurang.. Ye ye, kena curi masa untuk mengepam, especially kat rumah when my baby is around.. Dia selalu kacau.. Mama on pump, Haikal tolong off kan.. Huhu..

4. Internet connection dah okay. Ahad lepas nak guna, takde signal pulak. Ingatkan huddle Yes 4G aku rosak.. Nasib baiklah, kalau tak, macam ada gaya duit mahu terbang..

5. Dah lama tak tgk wayang.. Last pergi, tengok movie Avatar.. Masa tu Haikal masih dalam perut lagi.. Now, Haikal dah nak masuk 13 months.. Wow, lama giler.. Aku pun dah tak ingat rasa popcorn kat wayang macam mana.. Haha.. Agak2 bile boleh tengok wayang? Will Haikal behave in the cinema? :)

6. I need new shoe.. Papa, belanja, boleh? Hehe..

4 comments:

efa fairuz said...

aku pun same yg nombor 5 tu..lame gile tak tgk wyg..aku lagi worst sbb last aku tgk wayang was in 2005.. august 05 aku blk kltn, n terus keje n kawen n whatnot.. kalau g kl pun, ngan anak2 lasak, camane nk masuk panggung..

huhuhu

sayahappyslalu said...

efa,
tulah, baby tengah lasak, takut memanjat pergi ke kerusi orang lain.. hehe

Em's Family said...

yang paling utama adalah item no 6 itu, papa i need new shoes :D

haikal dah start lasak dah, tu yang kite pun kene lasak jugak manage time kan.. and true, kalau pegi outstation yang tak kawin memang happy, tapi yang ade anak kecik, mule susah hati.. kalau i, selalu pikir macam mane lah laki aku jage anak aku ni

sayahappyslalu said...

kak mira,
hehe.. bukan selalu mintak belikan kasut :P dua tahun, sekali.. hehe..

betul, rasa nak bawak baby pergi sekali.. huhu