Wednesday, November 10, 2010

He Loves Gadgets!

Pantang nampak sesiapa bukak laptop, mesti si kecik ni datang.. Sejak pandai merangkak, memang cepat aje dia pergi ke laptop kalau nampak ada orang bukak.. huhu..

Ni video masa Haikal baru start merangkak laju..

Best kot mainan barang-barang orang besar.. He like to play with handphone as well.. Jari-jari comel tu, mulalah mengutil keypad handphone.. Keyboard kat laptop pun dia kutil sampai terkeluar huruf.. huhu.. Yang ini, papa dia memang bising, sebab laptop papa yang jadi mangsa.. hehe..

IMG_8889 “Bestnya dapat handphone cap ayam mama.. Tapi, lagi best kalau dapat iPhone 4G” :P

IMG_9164 “I come, I conquer! yeay”.. See how excited he was..

Last week, kat rumah Epit, ada Vtech baby’s laptop.. Bukan main suka dia tekan-tekan keyboard.. Tambah lagi ada bunyi2 yang keluar bila tekan.. Pandai pulak dia flip monitor laptop tu..

IMG_9305A B C.. Marissa tunggu aje kat tepi, tak bagi main.. :)

IMG_9307"Papa, belikanlah untuk Haikal satu… Boleh, kan?”

Agaknya, kalau belikan Haikal satu laptop ni, Haikal datang kacau mama lagi tak time mama tengah surf internet? hehe.. Kadang-kadang tu, bila Haikal asyik kacau aje, memang tension sekejap.. huhu.. Sebab tangan penat nak stop him daripada tarik WIFI dongle atau korek2 keyboard dan kena asyik angkat baby letak kat tempat lain.. Lepas tu, dia pergi kat tv pulak.. Takpun, main kat extension plug, etc.. Haish, mencabar sungguh.. Last2, aku bawak masuk bilik, menyusukan dia dan sama-sama tidur.. :P

2 comments:

Em's Family said...

sekarang budak mane yang tak suke laptop :) semua dah canggih manggih dah

This is .... said...

memang pun.. budak jaman IT.. hehe