Wednesday, November 3, 2010

Berus Gigi Untuk Bayi…

Sebelum Haikal ada gigi, beria nak beli berus gigi untuk dia… Macam tak sabar-sabar.. hehe.. Tapi, bila gigi sebatang dah tumbuh, langsung tak teringat nak beli sehinggalah ternampak kat Guardian Pharmacy kelmarin.. Aku tak pernah survey tentang berus gigi baby, jadi, try aje beli yang ini.. I like this one sebab berus dia bukan macam berus gigi orang tua.. Tooth brush ni jenis getah berusnya dan sangat lembut.. Kalau guna, takdelah sakit gusi baby bila kita gosok2 gigi dia tu..

Masa kat Guardian, aku amik aje without knowing the price dan terus bayar.. Ingatkan murah, rupanya lagi mahal dari harga deodorant aku.. :P Harga ialah RM16.91 untuk satu set ni.. Ubat gigi dia ada perisa pisang aje, cari yang lain. takde.. Habis stock agaknya..

IMG_9236  Infant Oral Set.. Suitable for baby age 6 months and above..

Last night, aku bagi Haikal makan cheese cake.. Lepas makan, bermulalah sesi menggosok gigi.. Aku basuh berus gigi tu then masukkan kat jari aku macam pakai finger cot..  Letak sikit tooth paste atas tu, seterusnya kite berus gigi baby.. :P 

IMG_9237 Digigitnya jari mama.. hihi.. Sangat bagus anak mama ni, sikit pun tak tepis tangan mama yang sedang gosok gigi yang sebatang tu.. :)

IMG_9239 “Yum.. Sedapnya rasa banana”.. Sampai meleleh-leleh air liur.. :P

Bila dah abis gosok gigi, aku amik towel basah dan lap gusi Haikal.. Kot ada tooth paste yang tertinggal.. Itu pun mesti dah separuh dah masuk dalam perut.. hehe..

9 comments:

Rizziela said...

mahalnya berus gigi dia...akak beli murah lagi

Rizziela said...

mahalnya berus gigi dia...akak beli murah lagi

This is .... said...

tulah, tak tau harga.. main beli aje.. tapi, puas hati, haikal suka berus gigi..

jery said...

teruja tgk awak berus gigi anak awak, haritu baru ajer sy teringat nak cari berus gigi anak saya sbb irfan dh start tumbuh geraham .....

Queen said...

oo...ada berus gigi utk baby rupanya.....

comel..org besar blehgune tak?..hihihi

anne said...

berus gigi ank buah anne lg mahal kak emy oi...

mommie Tia Zahraa said...

alahaiii comey giler ko gosok gigi Haikal tu..dah besau dia tgk gmbr tu mesti dia tegelak2 malu..hehe..
nanti Tia tumbuh gigi, aku nak beli berus gigi macam tu arr..hehe,
thx for info babe! :)

This is .... said...

queen,
kalau orang tua guna, koyak getah tu..hehe

anne,
berus gigi elektrik eh?

anne said...

xdela smpi elektrik kak oi...cm berus gigi biasa...tp kecik la..