Friday, June 8, 2012

CIMB Instant Transfer…

Tahukah anda yang anda boleh transfer duit dari CIMB ke Bank lain secara cepat atau on-the-spot?

Bagi yang tak tahu, ini saya nak beritahu.. Yes, you can do it! Ingat, dari CIMB ke bank lain ye.. Yang aku tahu, dari Maybank, memang tak ada instant2 ni.. Bank lain, tak sure sebab aku tak ada akaun bank lain.. hehe..

Caranya mudah sahaja.. Dalam CIMBclicks website tu, setelah login, please select Transfer Funds..

Then, select Instant Transfer to Other Banks.. Pilih akaun bank yang berkenaan, dan isikan nombor akaunnya… Yang lainnya, process seperti biasa, request TAC dan sebagainya, and lastly Submit.. Senang, kan? Tara, check duit, dah masuk kat akaun.. Tak payah tunggu next day or 2-3 working days nak tunggu duit masuk ke akaun yang satu lagi tu..

IMG_1370

Disebabkan perkhidmatan yang memudahkan begini, anda akan dicaj RM2 per transaction.. Okaylah kan? Mana ada benda free dalam dunia.. heheh.. Lagi-lagi, tak payah susah2 jalan jauh pergi bank-in duit.. Smile with tongue out

2 comments:

Aisyuhada said...

oklah jugak CIMB charge RM2 untuk instant transfer, yg Maybank ni tak instant pun tetap charge RM2 kalau transfer ke bank lain. cekik darah betul..

iman salsabila said...

Kalau amik normal transfer, brapa hari amik msa utk duit msuk akaun eh??